Water Backyard Home by Wallflower Structure + Design













Water Garden House by Wallflower Architecture + Design - 2



Water Garden House by Wallflower Architecture + Design - 3




–>


Water Garden House by Wallflower Architecture + Design - 4



Water Garden House by Wallflower Architecture + Design - 5



Water Garden House by Wallflower Architecture + Design - 6




–>


Water Garden House by Wallflower Architecture + Design - 7



Water Garden House by Wallflower Architecture + Design - 8



Water Garden House by Wallflower Architecture + Design - 9



Water Garden House by Wallflower Architecture + Design - 10



Water Garden House by Wallflower Architecture + Design - 11



Water Garden House by Wallflower Architecture + Design - 12



Water Garden House by Wallflower Architecture + Design - 13



Water Garden House by Wallflower Architecture + Design - 14



Water Garden House by Wallflower Architecture + Design - 15



Water Garden House by Wallflower Architecture + Design - 16


Description

A property owned for 30 years, the drained outdated home was to make means for a brand new one which maximized the allowable constructed envelope, whereas addressing new wants and desires. Amongst them was a need to have a waterfall characteristic within the design, and a necessity for privateness from the numerous neighbours.

The positioning is completely round when seen from the highest, and distinctive in Singapore. This circle bounds a website that’s in the midst of a steep valley.

Not like hillside websites that we had beforehand encountered, from the entrance gate, a slim driveway descends 3.4 meters to the present platform degree (1st story) after which the positioning begins to slope down 5.3 meters into the valley. The round website lacked garden areas and was additionally surrounded by six homes.

The form and sloping topography of the positioning had been the plain challenges to handle. With simplicity and effectivity as prioritized planning attributes, the home took on a C formed outward wanting courtyard configuration. Because the backyard on the backside of the valley was inaccessible, the sloping website gave inspiration to include throughout the C form cascading swimming pools and terraces that may logically stream all the way down to the ‘valley’. Lush greenery was built-in into each degree of the home to stability the shortage of garden space. The swimming pool edge empties as a waterfall, loved as one enters on the basement foyer.

This developed right into a cantilevered construction projecting from atop a stable rock outcrop. A platform on which the residing areas and the pool may now be positioned. The intention was for this to be visually hovering, giving the sleek travertine block a way of lightness. The ensuing major areas are open and clear and blessed with views of water that overlook Woman Hill’s hidden valley.

See also  Casa_PT by Pleroo Design Studio

Operable teakwood screens clad your entire façade of the home, and permit the management of privateness and the micro setting inside rooms. A filter of hanging crops present an added layer of privateness and soften the facade across the swimming pool. The palette was intentionally restricted to travertine and basalt, and that gentle wanted to penetrate the decrease ranges, bringing an openness to those in any other case confined areas. A way of motion connects all of the areas via the architectural type of curvatures and sloping facades, the motion of water, and the lie of the land. They’re balanced by the steady massive expanses of platforms the place the residing areas are.

Nestled amongst mature bushes, the house enjoys privateness that’s uncommon on this tight city website, near the bustle simply past this extremely sought-after neighbourhood.

Pictures by Marc Tey

Go to Wallflower Structure + Design


– by Matt Watts


Gallery