Up to date Renovation by Studio Capitanio Architetti








A up to date renovation of an residence in a historic 18th-century home in Bergamo, Italy, by Studio Capitanio Architetti.






Contemporary Renovation by Studio Capitanio Architetti - 2



Contemporary Renovation by Studio Capitanio Architetti - 3




–>


Contemporary Renovation by Studio Capitanio Architetti - 4



Contemporary Renovation by Studio Capitanio Architetti - 5



Contemporary Renovation by Studio Capitanio Architetti - 6




–>


Contemporary Renovation by Studio Capitanio Architetti - 7



Contemporary Renovation by Studio Capitanio Architetti - 8



Contemporary Renovation by Studio Capitanio Architetti - 9



Contemporary Renovation by Studio Capitanio Architetti - 10



Contemporary Renovation by Studio Capitanio Architetti - 11


Description

The restoration mission of the principle flooring residence in a mansion, relationship from the start of the 1700s and situated simply outdoors Bergamo, reinterprets the interiors of the historic residence with respect for its historical past.

The mission, curated by Studio Capitanio, denotes a minimal strategy delicate to the wealthy architectural and pictorial structure; pure strains run alongside the ethereal rooms bringing concord to the coexistence of previous and current.

Particulars geared toward consolation and at elegant and useful reception, suited to on a regular basis residing, enrich the almost-four metre excessive ceilings and broad areas.

The distinguishing aspect of the massive central room is the graphic piece by the artist Carlo Spini, a central determine within the transformation of visible arts in Bergamo through the Seventies. The geometric illustration develops by way of pure strains that recall the distinctive options of the historic structure that surrounds it: the usage of fresco method on the ceilings and the marble terrazzo flooring.

Inside this area, a sitting room space, the brand new fire turns into the main focus level round which a picket bookcase develops with important strains to gather the whole household library. The atmosphere is accomplished with a cautious choice of iconic objects: lounge and footstool by Charles and Ray Eames and a silver Catellani & Smith Stchu Moon. Additional distinctive components are two geometric Seventies white enamelled iron sculptures on the doorway wall.

See also  Tree Villa by Matter

This area doesn’t have a direct opening to the surface, nevertheless, by way of the 2 glass doorways, it receives the extraordinary mild coming from the second room, devoted to cooking and eating. A wonderful space occupying what had been the outdated open loggia, annexed to the inside areas firstly of the 1900s with the introduction of enormous home windows.

We face a big vibrant room creating longitudinally, in shut visible contact with the backyard and enriched by an unique fresco depicting rural motifs of sky and birds bringing to thoughts the looking heritage of the close by hills.

Additionally on this room the work of restauration and requalification of the interiors is marked by the bespoke design of a single space, the kitchen, complemented by the selection of components of iconic design. This room turns into the guts of the residence, the place the place most of household life takes place. Because of this the ground end, that continues on to the subsequent areas, is a heat oak parquet, quite than marble terrazzo.

The kitchen is designed as an island, to create a dialogue with the opposite areas within the dwelling. It’s composed by two recurring options: the alternation of varnished wooden buildings and shelving components in uncooked metal to precise a useful and defining design, each elegant and delicate.

The kitchen worktop consists of stainless-steel hob and sink, whereas a chromatic distinction emerges between the white wall cupboards and the iron entrance of the island. The area is accomplished with a majolica range in a up to date style, a big 1970 classic eating
desk, a Chester couch and a Castiglioni Arco flooring lamp.

See also  Home within the Woods by Ofist

All through the residence the unique doorways, mouldings and skirting boards have been restored and returned in a lightweight color, a matt white varnish. The identical impartial color was chosen for all of the partitions to permit extra mild to circulation and illuminate the frescoed surfaces.
The bedrooms are to the 2 sides of the principle rooms, in a rhythmic sequence created by thick partitions and white varnished wood furniture and fittings. The primary bed room features a dwelling fitness center space whereas the toilet is consistent with the design’s minimal and up to date selections with the usage of anthracite ceramic slabs and white ceramic rest room fixtures.

In the entire residence pure strains alternate with traditional components, translating into a up to date mix that preserves historic recollections and satisfies consolation and performance with the presence of iconic design.

Architect Remo Capitanio feedback that “the work of renovation of this household dwelling is meant to make sure a fragile steadiness between the pre-existing and the brand new by way of color, motifs, personalised furnishings, and a variety of recent design objects”.

Images by Stefano Tacchinardi

Go to Studio Capitanio Architetti


– by Matt Watts



Tags





Gallery