The Ultima Residence by Storey Tellers Design Studio








The Ultima Residence is a up to date dwelling positioned in Gurugram, India, designed in 2022 by Storey Tellers Design Studio.






The Ultima Residence by Storey Tellers Design Studio - 2



The Ultima Residence by Storey Tellers Design Studio - 3




–>


The Ultima Residence by Storey Tellers Design Studio - 4



The Ultima Residence by Storey Tellers Design Studio - 5



The Ultima Residence by Storey Tellers Design Studio - 6




–>


The Ultima Residence by Storey Tellers Design Studio - 7



The Ultima Residence by Storey Tellers Design Studio - 8



The Ultima Residence by Storey Tellers Design Studio - 9



The Ultima Residence by Storey Tellers Design Studio - 10


Description

A mixture of luxurious and easy colour-play formulate an elegantly quirky ensemble within the heights of Gurgaon metropolis. Located on the twenty-fifth flooring of DLF The Ultima, this three-bedroom residence belongs to a younger millennial couple. When Storey Tellers Design Studio conceptualised the interiors for this house, they focussed on the brand new age necessities of the purchasers whereas additionally conserving in thoughts their design sensibilities. The house, consequently, attests to the enjoyable but subtle character of the couple. Conceived in a manner that treads calmly on the eyes, your entire structure has a vibrant and free-spirited flavour. Pops of color are meant to spotlight sure parts all through the house, that are located in a composition of latest tastes. The rooms, every with an connected balcony, are conceptualised utilizing trendy parts in distinctive, complementary color palettes.

Instantly upon coming into the house, one is welcomed into the lounge which is about in tender pink shades. The softness is balanced by the darkish tones of a backlit leisure unit. Standing throughout the room from the couches, it contains a TV and cabinets displaying the household’s assortment of artwork. A geometrical patterned rug beneath the nesting espresso tables brings a up to date twist to the house vis-à-vis the classical wall trims behind the couch. Vivid blue ottomans and wall artwork set off the blush tones dominating the house.

See also  House PV by Eva Grillo

Previous the seating association, a partition of rose-tinted mirrors held in gilt metallic frames visually separates your entire quantity into the dwelling and eating areas. The ground to ceiling set up acts extra as an artwork piece than a bodily barrier, lending a cheery temperament to the house. Within the eating space, set round a back-painted glass topped desk, stands a bar unit and a show cupboard in darkish tones according to the leisure unit. The bar anchors the house with excessive chairs that can be utilized to take a seat and benefit from the sweeping exterior views with a drink in hand. The backsplash in each models is completed with rose-tinted mirrors that proceed the theme from the partition, providing splashes of chrome as accents within the tender color palette of the house. Gossamer white drapes diffuse the daylight flooding the widespread areas, accentuating the spaciousness of the rooms – a high quality which can be realized by means of an suave play with heights and proportions.

Whereas the widespread areas communicate of a mature and complex sensibility, the bedrooms discover the couple’s extra adventurous aspect with every room experimenting with its personal predominant theme. The furnishings and stuck cabinetry was designed and made in-house to attain the aesthetics envisioned for the house. Upon first coming into the master suite, one is greeted by an expanse of coral. A fluted wall panel reaches down from the ceiling to a lean TV console which extends alongside the wall which then steps up a degree to create a floating vainness. The fluted coral fascia additionally particulars a up to date crown moulding above the mattress. The bedside tables tie into the dynamic use of fluted panels throughout the room and customised textured paint and fabric bridge the hole between the totally different parts of the wealthy, but calming color scheme.

See also  Mann Home by Cohen Alon Structure

The visitor bed room is dominated by various shades of blue, colouring the mattress body in a vibrant hue, and shifting to a powder blue on the again wall. The delicately textured wall serves as a serene backdrop for the starburst patterned headboard. In distinction, many of the millwork is completed in a milky white palette. A easy lamp hangs over the work nook that appears out over the balcony and is illuminated by daylight filtering by means of sheer curtains. The second visitor bed room is tastefully washed in a sage inexperienced color that takes centre stage within the furnishings. A flooring to ceiling mirror faces the doorway to the room, visually drawing out the house from its bodily bounds. A rounded-corner headboard in a pistachio shade stretches out to the far edges of each bedside tables, internet hosting panel attachments for bedside lamps and switchboards in stark black. Over the headboard, your entire wall options trims in an angled sample, including a singular design component to this room whereas concurrently tying into the remainder of the house.
The structure allows simple circulation and achieves a steadiness of quantity by means of an professional alternative of colors, finishes and textures. Echoes of fabric and tones lengthen all through the house, bringing collectively the entire various spatial parts. Straight traces punctuated by curved varieties in panelling and furnishings profiles add to the quirk of the house, additionally introduced in by the art work displayed round the home. In its rigorously experimented aesthetics, the residence represents the urbane, cosmopolitan outlook on lifetime of the younger household it’s designed for.

See also  Hyatt Place Beijing Shiyuan by CL3 Architects Restricted

Images by Tarang Goyal

Go to Storey Tellers Design Studio


– by Matt Watts



Tags





Gallery