The Epicurus by Vihar Fadia Architects








The Epicurus is a spacious brick weekend residence positioned in Ahmedabad, Gujarat, India, designed in 2021 by Vihar Fadia Architects.






The Epicurus by Vihar Fadia Architects - 2



The Epicurus by Vihar Fadia Architects - 3




–>


The Epicurus by Vihar Fadia Architects - 4



The Epicurus by Vihar Fadia Architects - 5



The Epicurus by Vihar Fadia Architects - 6




–>


The Epicurus by Vihar Fadia Architects - 7



The Epicurus by Vihar Fadia Architects - 8



The Epicurus by Vihar Fadia Architects - 9



The Epicurus by Vihar Fadia Architects - 10



The Epicurus by Vihar Fadia Architects - 11



The Epicurus by Vihar Fadia Architects - 12



The Epicurus by Vihar Fadia Architects - 13



The Epicurus by Vihar Fadia Architects - 14



The Epicurus by Vihar Fadia Architects - 15



The Epicurus by Vihar Fadia Architects - 16



The Epicurus by Vihar Fadia Architects - 17



The Epicurus by Vihar Fadia Architects - 18


Description

“Like Epicures as soon as mentioned, a superb meals, good associates and good wine is the proper strategy to reside the life.”- I needed a spot the place I can get pleasure from and reside my folks.” the consumer Mr Yash Vasant briefed the idea for his home. “The home must be the place the place I can take a pause from my day by day routine, energize and get again to routine.” He added. Thus this grew to become the aim of construct this weekend residence. The consumer needed his 3BHK with library corridor, a house theatre and bar space included with widespread features like front room and kitchen areas.

The plan of the home is solely distributed in two flooring with out disturbing every exercise. The bottom ground of the home is consisting of the lounge, kitchen and eating areas, bedrooms and library (examine) areas. The primary ground is supplied with the Indoor Recreation Space, Lounge Space, residence theatre and bar. The outside of every flooring having good areas the place they’ll sit and benefit from the nature.

As the house supposed to be gathering and celebrant area, it’s designed in an inclusive nature which strengthens the bond between the consumer and his company. The gathering areas primarily divided in three loops known as indoor gathering, deck gathering and outside gathering. The indoors and outside are intricately harmonized with one another with a deck areas on the floor ground. When the positioning was handed over, there are numerous present bushes and vegetation that are stored untouched and positioned the features accordingly.
The oblong home is positioned on a sq. plinth longitudinally positioned in east-west path. On the north, an uncovered concrete body on the first ground clearly direct in direction of the doorway porch of the home. The floating steps beneath the body lead in direction of the pivoted entrance of the home. As quickly as one enters from the doorways, a big, front room visually linked to the deck space on the south. The fenestrations and doorways are positioned in a way which clearly will get the views outdoors.

See also  TNG – Residence in Santa Giulia by PlaC

Strolling in direction of the south, there are bedrooms positioned in west face whereas you should have a look of kitchen and library protecting the east face. Whereas strolling a extra in direction of south, there’s a sliding opening connects a swimming pool positioned in south west. An infinity edged pool isn’t just improve the aesthetics but in addition severs climatically. The deck east to the deck is deliberate for the leisure actions. A concrete staircase projected from the pool result in the higher ground.

A small terrace welcomes you on the first ground as you step up the steps. Higher ground is supplied with the house theatre, a bar area and a poker recreation space. The door opens within the massive lounge space that emphasizes the informal gathering. The lounge space is adorned with the fashionable vibrant colored furnishings that breaks the raw-look of the inside. The complete heighted glass façade to the house theatre is given in order that it doesn’t break the surface views. The contrasting flooring grew to become the odd-out but harmonized aspect for the poker recreation space. All with the uncooked appears to be like, bright- trendy inside, the openings and direct views to outsides assist to create and preserve the inclusivity. Coming again to the terrace, the glass deck extinction above the pool offers the sensation of strolling over the water.

The whole hose is in-built uncovered supplies. These uncovered look of the supplies is impressed by the temporary of the consumer which focuses on the bonds and high quality. The uncovered exterior of the constructing intricately emerges with the surrounded panorama. To reinforce the expertise of the uncovered supplies the designing of the inside parts are additionally stored of their uncooked look. The uncovered surfaces and open ceilings purely give the glace of the commercial revolutionary architectural period. The alternatives of the intense colored furnishings, artwork items and floorings assist to interrupt the uncooked look of the interiors and inform out for the modernity. Though two completely different kinds are chosen to design the home it doesn’t break or over dominated the traits of one another however merely harmonize with every type. With these inclusive nature this constructing servers for the aim for what it was built- the gatherings.

See also  Loft in Poblenou by Neuronalab

Pictures by Inclined Studio

Go to Vihar Fadia Architects


– by Matt Watts



Tags





Gallery