The Bide by Lama








The Bide is a recent vacation retreat situated in Milton Abbas, Dorset, United Kingdom, designed in 2021 by Lama.






The Bide by Lama - 2



The Bide by Lama - 3




–>


The Bide by Lama - 4



The Bide by Lama - 5



The Bide by Lama - 6




–>


The Bide by Lama - 7


Description

Scott & Caroline designed and constructed The Bide by hand throughout lockdown. A labour of affection, the design combines the couple’s ardour for up to date design and interiors. Scott is one half of structure duo LAMA. Caroline’s background is in shopping for for the Conran Store & Heal’s and is now working for Nordic design model, Åben. Common in a recent architectural model and constructed with sustainable, eco-friendly constructing practices. An inviting cosy house, get pleasure from restorative views from the image window and lengthy lie-ins in an opulent super-king measurement mattress. Sustainability is on the coronary heart of the Bide. Designed utilizing the Wikihouse system, the FSC picket body was lower by CNC and bolted collectively by hand. Low carbon supplies have been used together with sheep’s wool and woodfibre insulation. Showcasing new sustainable applied sciences such because the Separette waterless bathroom from Sweden, a decentralised MVHR system and the Nebia vapourised water bathe which makes use of 40% much less water than an everyday bathe. Located on a working Dorset farm, absorb the spectacular views from the consolation of the cabin window, a large display to nature. The farm is situated near Milton Abbas, a picturesque village, well-known for its quaint cob and thatched cottages & Milton Abbey.

Pictures by Jake Balston

See also  Turmhaus Tirol by Grünecker Reichelt

Go to Lama


– by Matt Watts



Tags





Gallery