Spacious City Villa by Jeroen de Nijs













Spacious Town Villa by Jeroen de Nijs - 2



Spacious Town Villa by Jeroen de Nijs - 3




–>


Spacious Town Villa by Jeroen de Nijs - 4



Spacious Town Villa by Jeroen de Nijs - 5



Spacious Town Villa by Jeroen de Nijs - 6




–>


Spacious Town Villa by Jeroen de Nijs - 7



Spacious Town Villa by Jeroen de Nijs - 8



Spacious Town Villa by Jeroen de Nijs - 9



Spacious Town Villa by Jeroen de Nijs - 10



Spacious Town Villa by Jeroen de Nijs - 11


Description

Each the inside and the again of this stately, three-floor property had been subjected to some critical rebuilding works to create extra gentle, house, and a connection between the completely different dwelling areas.

The restored ceilings, the bay window on the entrance, and the gorgeous environment within the entrance corridor remind us of the wealthy historical past of this massive residence. The open-plan structure and clear again façade, the elegant and artisanal mixture of supplies, and the refined bespoke components – all designed by Jeroen de Nijs – come collectively on this luxurious masterpiece: a residence with an attractive and distinctive vibe.

The doorway corridor affords a heat welcome. The excessive ceiling, the classical stairwell, and the arched doorway with a metal door to the dwelling space create a surprising distinction with the modern model in the remainder of the home. A protracted sightline affords the residents fantastic views from the corridor, by the kitchen, and all the way in which to the again backyard, which immediately offers the bottom flooring a loft-like vibe.

Getting into the ocean of sunshine, we see a snug and superbly furnished dwelling and eating space with items of furnishings that had been largely chosen by the residents, a chic room divider designed by Jeroen, and the spotlight of the home: the kitchen-diner.

This spectacular bespoke object – located within the new extension with all glass partitions – is the proper setting the place the household can take pleasure in one another’s firm and unforgettable dinners and drinks with household and associates. The lavish and heat supplies that had been used, in addition to the fantastic reference to the backyard, give this house much more grandeur.

See also  Apán by PPAA Pérez Palacios Arquitectos Asociados

The passionate architect and proprietor of the Amsterdam-based studio selected to go for ‘City Clay’ plastering and heat walnut to create a heat environment with a tough edge. That is additionally clearly seen within the residents’ fashionable lavatory. Moreover that, Jeroen realized the specified connection between the completely different areas by letting the bed room circulation into the toilet. The big home windows add to the nice and cozy environment and dynamics in these rooms and be sure that the residents actually bathe in pure gentle.

Images by Peter Baas

Go to Jeroen de Nijs


– by Matt Watts



Tags





Gallery