South Slope Home by Workplace of Structure

South Slope Home is a contemporary row home situated in Brooklyn, New York, designed in 2021 by Workplace of Structure.

South Slope House by Office of Architecture - 2
South Slope House by Office of Architecture - 3


–>

South Slope House by Office of Architecture - 4
South Slope House by Office of Architecture - 5
South Slope House by Office of Architecture - 6


–>

South Slope House by Office of Architecture - 7
South Slope House by Office of Architecture - 8
South Slope House by Office of Architecture - 9
South Slope House by Office of Architecture - 10
South Slope House by Office of Architecture - 11
South Slope House by Office of Architecture - 12

Description

This mission – a 15’ huge, 3-story wooden body row home from the early 1900s in Brooklyn – was fully overhauled for a younger household whose relationship to dwelling, work, college, and little one care has shifted over the previous few years. Whereas pre-pandemic, work meant going to the workplace in Manhattan and daycare was typically at dwelling, now the dad and mom typically work remotely from dwelling, whereas the children go to the pre-school down the road. With perform and adaptability in thoughts, the home has been thoughtfully renovated to accommodate higher whichever type of life, work, college, or play a given day would possibly name for.

The great transformation of this home was achieved solely throughout the prickly constraints of a 100-year-old, 15′ huge, wooden body constructing. The interiors have been fully reorganized to create 3 authorized bedrooms, 2 full bogs, and extra expansive residing, eating, and kitchen areas with up to date plumbing, electrical, mechanical, and structural work. A beneficiant kitchen island serves as a spot for cooking, consuming, and dealing, whereas particulars corresponding to outsized window sills can double as work desks for youths and fogeys. Each the entrance and rear of the home have been rebuilt with new corrugated metal cladding, aluminum-clad wooden home windows, customized doorways produced from native reclaimed pine, and a brand new stoop of bluestone and painted metal – contributing a daring, new facade to a vigorous outdated neighborhood.

See also  CML’s Home by Brengues Le Pavec

Pictures courtesy of Workplace of Structure

Go to Workplace of Structure

– by Matt Watts

Tags

Gallery