Seaview Street by Voxell Structure








Seaview Street is a up to date multi-family residence situated in Wellington, New Zealand, redesigned in 2020 by Voxell Structure.






Seaview Road by Voxell Architecture - 2



Seaview Road by Voxell Architecture - 3




–>


Seaview Road by Voxell Architecture - 4



Seaview Road by Voxell Architecture - 5



Seaview Road by Voxell Architecture - 6




–>


Seaview Road by Voxell Architecture - 7



Seaview Road by Voxell Architecture - 8


Description

Initially designed by outstanding architect Friedrich Eisenhofer within the Nineteen Seventies, the prevailing constructing at 66 Seaview Street supplied an extremely distinctive and thrilling renovation alternative to create a balanced marriage between 70’s modernism and modern structure.

The present property provides a singular entertainment-centric format; centered on a semi-enclosed courtyard and swimming pool privately nested on the constructing’s core. Hid past its unassuming façade, the constructing provides an expansive and meandering footprint that terraces down the hillside, cut up throughout 4 ranges.

Our temporary and design intent for the renovation of this property was to take care of the character that underpins the unique design and supply an end result that reinforces the notion of leisure. This strategy used the prevailing semi-enclosed central courtyard and swimming pool as the point of interest for renovation works whereas enhancing the spatial connectivity and useful format of the widespread areas that immediately adjoin this exterior house that has been discreetly hid on the constructing’s core.

Utilizing the interior courtyard as a focus, the first works of the renovation concerned a whole reconfiguration of the prevailing Kitchen, Eating, and Residing areas; creating an open plan surroundings between all three features with simplified motion paths and visible connections between all.

A main incentive of the design was so as to add objective to the beforehand uncared for areas on the rear of the swimming pool, which grew to become a driving drive behind elementary actions of the renovation. With a view to combine these areas throughout the expertise of the house, this main degree of the home was cut up into two notional zones; dry & moist. The ‘dry’ zone focuses on extroversion and leisure, containing the first dwelling, eating, and kitchen areas, whereas the ‘moist’ zone focuses on introversion, providing an atmospheric surroundings centered on wellbeing. This moist zone incorporates the addition of an built-in spa, open bathe, yoga house, and daybed. These introspective features occupy the beforehand uncared for areas of the house and are given the direct affiliation with the remainder of the house by sturdy visible connectivity and direct motion paths.

See also  Body Home by Kouichi Kimura

Centered inside these moist zone features is the prevailing entry stairwell, which floats above vegetation planted in an built-in backyard mattress under on the base of the stair. With a standard theme of tropical gardens, internalized planting, and- sturdy connections with the encircling panorama seen throughout Eisenhofer tasks, the addition of this backyard mattress acts as a powerful point of interest of the design and appears to boost the property in step with design values exhibited by the unique designer.

General, the renovation works search to determine an architectural aesthetic that offers a nod to the model of the period by which the constructing was first constructed, whereas reinvigorating the notion of leisure that underpins the unique design, finally making a slice of concord for our purchasers.

Images by Andre Vroon

Go to Voxell Structure


– by Matt Watts



Tags





Gallery