São Francisco Xavier 44 by ALA.rquitectos













São Francisco Xavier 44 by ALA.rquitectos - 2



São Francisco Xavier 44 by ALA.rquitectos - 3




–>


São Francisco Xavier 44 by ALA.rquitectos - 4



São Francisco Xavier 44 by ALA.rquitectos - 5



São Francisco Xavier 44 by ALA.rquitectos - 6




–>


São Francisco Xavier 44 by ALA.rquitectos - 7



São Francisco Xavier 44 by ALA.rquitectos - 8



São Francisco Xavier 44 by ALA.rquitectos - 9



São Francisco Xavier 44 by ALA.rquitectos - 10



São Francisco Xavier 44 by ALA.rquitectos - 11



São Francisco Xavier 44 by ALA.rquitectos - 12



São Francisco Xavier 44 by ALA.rquitectos - 13



São Francisco Xavier 44 by ALA.rquitectos - 14



São Francisco Xavier 44 by ALA.rquitectos - 15



São Francisco Xavier 44 by ALA.rquitectos - 16


Description

The mission in query is situated in Bairro do Restelo, within the west of Lisbon. This neighborhood, constructed within the Fifties as an financial neighborhood, has a radial construction and is generally made up of semi-detached homes. The implantation of those homes is ready again from the principle road creating an outside space.

The rehabilitation of this home had as its start line the enlargement of the identical, having as primary premises, the creation of huge areas and with plenty of mild.

The bottom flooring was conceived as a single house the place, via the implantation of the amount of the bathroom and the steps, it’s doable to arrange it in 4 moments, the doorway corridor, the kitchen, the dwelling space, and the eating space.

The staircase was designed to permit better transparency and thus visible contact with the massive opening of the lounge as quickly as we enter the home. The steps in sheet steel and the vertical metallic components painted in white give the steps a lightness and on the identical time a sculptural character.

The kitchen is open to the lounge, which permits your entire floor flooring to be lit by the openings on each facades.

On the again, we now have a big tri-rail span, which establishes a direct relationship with the skin space and leads to an extension of the room to the skin.

The outer space is split into two distinct areas, one for better permanence, situated adjoining to the rear elevation, and the opposite at a better stage and similar to the world with the vegetation cowl and flowerbeds.

See also  TLV Condominium by Chen Shadmi

On the first flooring are situated the bedrooms, a bed room and a collection going through the principle road and the opposite bed room going through the backyard, the latter, given its orientation, has a big opening. On this flooring, there’s yet one more sanitary set up that helps the 2 bedrooms.

The staircase continues to perform because the central level of the home, on the primary flooring, the staircase turns into a birch field, integrating the doorways that give entry to the bedrooms. This identical staircase additionally offers entry to the attic.

The attic is split into two zones. One corresponds to using the roof and assumes the geometry of the present roof and the opposite corresponds to the introduction of a trapeirão oriented to the north.

In morphological phrases, with regard to the principle elevation, our intervention didn’t alter the unique development in any approach. It’s on the again that the enlargement takes place and we observe a extra evasive intervention, via the introduction of huge spans.

The home additionally has a basement, the place is situated a storage space and a technical space with a pantry. The remaining space, which corresponds to the implantation of the home, was left in open house, permitting a extra versatile use.

Images by Do mal o menos

Go to ALA.rquitectos


– by Matt Watts



Tags





Gallery