Riverstone by Cumulus Studio

Riverstone is a courtyard household home situated in Launceston, Australia, designed in 2021 by Cumulus Studio.


Pin on Pinterest


Pin


Save Photograph


Save


Electronic mail Photograph


Electronic mail

Riverstone by Cumulus Studio - 2


Pin on Pinterest


Pin


Save Photograph


Save


Electronic mail Photograph


Electronic mail

Riverstone by Cumulus Studio - 3


Pin on Pinterest


Pin


Save Photograph


Save


Electronic mail Photograph


Electronic mail


–>

Riverstone by Cumulus Studio - 4


Pin on Pinterest


Pin


Save Photograph


Save


Electronic mail Photograph


Electronic mail

Riverstone by Cumulus Studio - 5


Pin on Pinterest


Pin


Save Photograph


Save


Electronic mail Photograph


Electronic mail

Riverstone by Cumulus Studio - 6


Pin on Pinterest


Pin


Save Photograph


Save


Electronic mail Photograph


Electronic mail


–>

Riverstone by Cumulus Studio - 7


Pin on Pinterest


Pin


Save Photograph


Save


Electronic mail Photograph


Electronic mail

Riverstone by Cumulus Studio - 8


Pin on Pinterest


Pin


Save Photograph


Save


Electronic mail Photograph


Electronic mail

Riverstone by Cumulus Studio - 9


Pin on Pinterest


Pin


Save Photograph


Save


Electronic mail Photograph


Electronic mail

Riverstone by Cumulus Studio - 10


Pin on Pinterest


Pin


Save Photograph


Save


Electronic mail Photograph


Electronic mail

Riverstone by Cumulus Studio - 11


Pin on Pinterest


Pin


Save Photograph


Save


Electronic mail Photograph


Electronic mail

Description

Riverstone is a courtyard household dwelling located on a semi-rural property in Launceston’s periphery. The design’s refined type and pure palette complement and spotlight the positioning’s hanging pure panorama.

Anchored at every extremity by subdued white brickwork, the house folds to create a protected east-facing courtyard, giving a way of enclosure for the out of doors areas whereas forming a barrier in opposition to the area’s prevailing westerlies.The brickwork is contrasted by a tough sawn timber display screen spanning the house’s western façade.

This eucalypt veil blurs Riverstone’s scale from a distance, disguises lots of the dwelling’s parts, and acts as a purposeful function used to regulate airflow, shade, and perspective.

From design to building, the challenge’s idea targeted on creating a permanent construction that will settle instantly into the rhythm of the panorama and replicate the land administration work that Riverstone’s homeowners proceed to undertake on the property.

Images courtesy of Cumulus Studio

Go to Cumulus Studio

– by Matt Watts

Tags

  • Australia/
  • Courtyard/
  • Courtyard home/
  • Cumulus Studio/
  • Launceston

Gallery

See also  HGB Condominium by Bernardes Arquitetura