Oriol Home by Rubén Muedra Estudio de Arquitectura













Oriol House by Rubén Muedra Estudio de Arquitectura - 2



Oriol House by Rubén Muedra Estudio de Arquitectura - 3




–>


Oriol House by Rubén Muedra Estudio de Arquitectura - 4



Oriol House by Rubén Muedra Estudio de Arquitectura - 5



Oriol House by Rubén Muedra Estudio de Arquitectura - 6




–>


Oriol House by Rubén Muedra Estudio de Arquitectura - 7



Oriol House by Rubén Muedra Estudio de Arquitectura - 8



Oriol House by Rubén Muedra Estudio de Arquitectura - 9



Oriol House by Rubén Muedra Estudio de Arquitectura - 10



Oriol House by Rubén Muedra Estudio de Arquitectura - 11


Description

The home is positioned in a residential space within the inside of the province of Valencia, subsequent to a high-quality pure atmosphere, bolstered by the presence of the Golf Course that borders the plot.

Your complete programme of makes use of is developed on the bottom ground, organised into three impartial volumes, clearly seen from the surface. The Studio, with glorious views of the Golf Course, is the one room that rises to the primary ground.

The three principal volumes are subtly raised from the aircraft of the landscaped floor, bettering the lengthy views, giving higher privateness and growing the probabilities of air flow. The three items have completely different heights, responding to the wants of the inside programme, and are joined collectively by two decrease, horizontally speaking nexus items.

The remedy of the envelope is coherent within the three volumes, being very closed within the longitudinal sense, producing the best potential privateness with the 2 adjoining plots. Within the transversal sense, within the elevation dealing with the entry highway, the excessive openings distinction with the facility of the three closed blocks, whereas within the elevation dealing with the inside backyard, swimming pool and golf course, the openness is complete, with massive glazing techniques that full all the elevation. As an extension, there are three porch areas coated by delicate concrete slats, which serve the three principal areas of use: kitchen-dining room, front room and main bedroom.

See also  Artwork House by Rob Ryan

Breaking the character of the pure longitudinal prism, the central block, which serves the lounge, has a big central courtyard, coinciding with all the width of the quantity, which facilitates pure lighting and cross air flow within the coronary heart of the home, additionally changing into an extension of the lounge.

The venture, with nice provocation and formal intentionality, is modelled by the use of vertical and horizontal planes constructed from textured white bolstered concrete, with wood formwork. It turns into a extremely handcrafted moulding work. Darkish aluminium and glass are the one supplies that accompany the white concrete. Pure mild does the remainder.

The horizontal aircraft is resolved by the use of large-format stone paving, with inside and exterior continuity, saving the massive home windows which can be built-in under the extent of the paving. Within the inside, all of the vertical partitions are white, in distinction with the inexperienced background created by the central courtyard, the outside backyard and the golf course.

The inside lighting is designed with oblique linear lighting, supported by built-in level luminaires with invisible beams. The home has a domotic set up with management of all {the electrical} and audiovisual parts.

On the surface, the pure landscaped floor dominates, producing the outside circulations on massive concrete slabs. A fence is deliberate for the road, in coherence with the remainder of the venture, resolved by the use of vertical slats of white concrete, which permit the home and its backyard to be insinuated from the outside public area.

Images by Adrián Mora Maroto

See also  Cascading Home by Tamara Wibowo Architects

Go to Rubén Muedra Estudio de Arquitectura


– by Matt Watts



Tags





Gallery