Natura by Diez + Muller Arquitectos













Natura by Diez + Muller Arquitectos - 2



Natura by Diez + Muller Arquitectos - 3




–>


Natura by Diez + Muller Arquitectos - 4



Natura by Diez + Muller Arquitectos - 5



Natura by Diez + Muller Arquitectos - 6




–>


Natura by Diez + Muller Arquitectos - 7



Natura by Diez + Muller Arquitectos - 8



Natura by Diez + Muller Arquitectos - 9



Natura by Diez + Muller Arquitectos - 10



Natura by Diez + Muller Arquitectos - 11


Description

The Tumbaco Valley:

Natura is positioned within the valley of Tumbaco, 24 km from the town of Quito. Since this valley is at a decrease altitude than the town, it has a exceptional local weather and pure circumstances. For this and different causes, it has develop into a extremely developed residential zone, reaching in recent times a major inhabitants progress.

The overwhelming majority of people that inhabit the valley work within the metropolis, which has meant that this space is being reworked right into a small dormitory city. This ends in lengthy journeys, vehicular congestion, air pollution, and an prolonged improvement, missing providers and tools.

The challenge emerges from the curiosity of a gaggle of individuals to assault this downside. Thus, a mixed-use constructing is proposed (workplaces and housing), selling particular ideas: work near dwelling, work and dwell in touch with nature, and consolidation of the town.

The place:

The challenge is developed on a 2500 m2 plot. This property, just like the neighboring properties, has an essential pure heritage: ceibos, jacaranda, acacias, carobs, and avocados of a number of a long time of existence.

The rapid setting of the land stands out for being a quiet place and in strategy of consolidation.

Natura seeks to insert itself on this context silently, avoiding the spotlight and attempting to interact in a delicate approach, however on the similar being a predecessor for future initiatives, by defining borders and enhancing areas going through the road.

See also  Binary Wooden Home by TA-CHA Design

Footprint and Topography:

To begin with, the three-story constructing acknowledges the placement of the prevailing bushes and vegetation. Since most of those are positioned on the sides of the property, the constructed quantity respects them and is organized within the central a part of the land, releasing its entrance, rear and aspect boundaries. The bushes that can not be saved are moved to a nursery till they’re relocated once more within the challenge after development.

The constructed mass leaves a big inside area (atrium) which turns into the center of the workplace a part of the challenge.

The land has a destructive slope within the longitudinal course. The constructing adapts in sections to the pure ranges of the land, in such a approach to have the ability to preserve the intact plant species, in addition to, obtain a succession of areas at totally different ranges that contribute to the expertise of routes and circulations of the constructing.

Permeability:

Day-after-day we see with nice concern, a metropolis the place buildings are walled towards the road, and customers don’t permeate it. Confronted with this actuality, Natura proposes a constructing that invitations you to enter and encourages you to find it. The steps and a horizontal “band” on the facade, trace on the entry. When you stroll by way of a single-story compressed area, the challenge is entered by way of a big atrium. This atrium turns into a connector area. An area that generates paths and promotes encounters between customers, by way of horizontal and vertical circulations of various sorts. As well as, the constructing manages to determine connections between the non-public and public, between exterior and inside areas, so as to grant bodily, visible, and sensory relationships.

See also  Renovation of Villa Morra di Lavriano by Francesca Colelli

Structure and setting:

The challenge depends on architectural methods to cut back the environmental affect:

-Materiality and assets: Using supplies reminiscent of brick, concrete, wooden, and metallic is chosen. These supplies are labored and located repeatedly within the native setting and have the advantage of being timeless choices that may achieve high quality over time.

-Thermal management: Since within the valley of Tumbaco, temperatures of as much as 28 ° C will be reached, the photo voltaic incidence on the east-west facades has been taken care of by managed openings and metallic frames that scale back the entry of direct solar through the morning and the afternoon. Likewise, roofed terraces, balconies, and courtyards seem each in workplaces and flats and work as cross-ventilation units for many inside areas. The atrium has skylights that bathe the inside area with mild. To generate thermal management, this area is open to the again backyard, reaching passive air air flow all through the day and evening.

-Landscaping: Panorama design was a key a part of the challenge. With the number of endemic species, we guarantee good outcomes, minimal upkeep, discount of illness dangers, and integration with the panorama.

Structure and society

Conscious of the affect that structure generates on individuals, we’ve got deliberate a constructing that generates wholesome areas for its customers. Areas endowed with vegetation and lightweight, with beneficiant shared areas for communal interplay. They’re additionally versatile areas that can be utilized by the neighborhood as locations for exhibition, well being, tradition, and artwork.

Pictures courtesy of Diez + Muller Arquitectos

See also  88 Stroll-up by Laank

Go to Diez + Muller Arquitectos


– by Matt Watts



Tags





Gallery