Maremma Home by Studio Ponsi








Maremma Home is a contemporary residence positioned in Pereta, Italy, designed in 2015 by Studio Ponsi.






Maremma House by Studio Ponsi - 2



Maremma House by Studio Ponsi - 3




–>


Maremma House by Studio Ponsi - 4



Maremma House by Studio Ponsi - 5



Maremma House by Studio Ponsi - 6




–>


Maremma House by Studio Ponsi - 7



Maremma House by Studio Ponsi - 8



Maremma House by Studio Ponsi - 9


Description

The constructing is about on a hill surrounded by olive bushes and vineyards close to the traditional village of Pereta, within the Tuscan Maremma countryside. The panorama round it’s characterised by gently rolling hills sloping down in the direction of the ocean. The view from the home sweeps over Monte Argentario and the islands of the Tuscan archipelago.

The home is laid out as three layers of volumes stretching horizontally alongside the north-south axis. The linear form of the three flooring echoes the dominating horizontality of the land. The association of the volumes corresponds to the distribution of exercise in the home in addition to referring to a metaphorical stratification of meanings.

The underside layer, partially underground, homes the bedrooms and the mechanicals. The one façade, which faces east, is sheathed in rows of tufa blocks quarried within the space. This stage represents the bottom of the home rooted within the soil, recalling the centuries-old native constructing custom centered round the usage of tufa stone.

The center flooring, accessed by way of an outdoor travertine staircase, incorporates the widespread areas of the lounge and kitchen, which open onto a porch proper subsequent to the pool. The whitewashed stucco facades and the predominance of huge partitions over the voids of the home windows and doorways are impressed by typical Mediterranean structure.

See also  Inexperienced Mansion by EV Design

Steel steps lead from the porch to the higher terrace, which provides onto the main bedroom. The bed room will also be reached by an inside concrete staircase immediately from the lounge. Sheathed in wood planks, the highest flooring evokes nautical structure, making all the home resemble by analogy the form of a ship run aground.

Steps, railings, beams, and exterior decks are fabricated from galvanized metal. Against this, all of the steel components used on the inside – furnishing accents, lamps and lighting fixtures, and the ground baseboard – are brass or copper. The radiators, customized by the architect, are additionally fabricated from copper.

Go to Studio Ponsi


– by Matt Watts



Tags





Gallery