Loft in Poblenou by Neuronalab













Loft in Poblenou by Neuronalab - 2



Loft in Poblenou by Neuronalab - 3




–>


Loft in Poblenou by Neuronalab - 4



Loft in Poblenou by Neuronalab - 5



Loft in Poblenou by Neuronalab - 6




–>


Loft in Poblenou by Neuronalab - 7



Loft in Poblenou by Neuronalab - 8


Description

The renovation of this modern house springs from the necessity to reorganize its quantity by way of area. The unique mission lacked optimization in terms of the peak of greater than 4 meters, in addition to a missing hierarchy inside its area. Moreover, it provided no resolution for storage.

The brand new mission has been organized via three completely different interventions: Altering the place of the toilet, inserting a wood loft within the bed room space, and including a big central closet. Like this, on one of many two sides of every quantity, whose peak has been divided, a distinct operate arises. The result’s that 4 areas are generated which can be related in dimension and interchangeable with one another.

The central quantity accommodates the steps main as much as the loft, the columns of the kitchen, a storage wardrobe for outerwear and sneakers, and in addition to an area for cleansing merchandise. On the aspect going through the bedrooms, entry is discovered to the wardrobe and equipment linked to the studio. The group of the family utensils and normal gear has been resolved by arranging secondary cupboards, hooked up to the partitions of this central piece.

However, the mezzanine permits a sure dysfunction on the upper stage, that is still out of sight on a day-to-day foundation, such because the toys or the kids’s mattress. On this manner, order and motion are facilitated on the primary ground which is of larger frequent use. It has been proven that selling order in household houses contributes to a greater coexistence within the setting and favors each hygiene and moments of rest.

See also  BCN326 – Provença by E32 Studios

The accordance by way of supplies on this mission has additionally been studied from the start, exploring two temper boards with completely different shade palettes however with a standard denominator of naturalness. In search of breathable, hygroscopic, and non-processed options, with a view to favor the cleansing of the inside air.

Lastly, the results of supplies has been determined throughout the development course of, with a view to worth the pure gentle of the area. Particular curiosity has been positioned on contact and the sensations generated by every materials, with a view to permit a haptic notion, thus the ultimate determination doesn’t rely solely on one’s sight.

Pictures by Marcela Grassi

Go to Neuronalab


– by Matt Watts



Tags





Gallery