Lake Lantern by Evans Lee Designers Co.








Lake Lantern is a minimalist condominium positioned in Foshan, China, designed in 2021 by Evans Lee Designers Co.






Lake Lantern by Evans Lee Designers Co. - 2



Lake Lantern by Evans Lee Designers Co. - 3




–>


Lake Lantern by Evans Lee Designers Co. - 4



Lake Lantern by Evans Lee Designers Co. - 5



Lake Lantern by Evans Lee Designers Co. - 6




–>


Lake Lantern by Evans Lee Designers Co. - 7



Lake Lantern by Evans Lee Designers Co. - 8



Lake Lantern by Evans Lee Designers Co. - 9



Lake Lantern by Evans Lee Designers Co. - 10



Lake Lantern by Evans Lee Designers Co. - 11



Lake Lantern by Evans Lee Designers Co. - 12



Lake Lantern by Evans Lee Designers Co. - 13


Description

Minimalism Defines Life

As a follower and practitioner of the idea “spatial fluidity”, Evans Lee adheres to minimalism in non-public residence design. In his view, as a substitute of the designers’ single thought, minimalism ought to consult with the sustainable co-creation of dwellers, offering complete house for parent-child interplay with heat and blessing. “Spatial fluidity, the excellence of Lake Lantern, is born to be the highest of personal residence design, not the aesthetic.

On this challenge, Evan creates house as pure background. With a number of interplay in life, poetic novel residence comes into being, like a inventive gallery. “Whether or not the mansion, villa or condominium, step one of our design is to open the house, eradicating redundant wall and doorways, realizing the embrace of sunshine and circulation of breeze.”

Minimalism doesn’t imply mounted type or single order. Evans Lee has years of expertise in infusing minimalism in residents’ life. Based mostly on the idea of “complete house and spontaneous interplay”, the designer divided the house to display completion and visibility as a lot as attainable, presenting minimalism by huge void house, eliminating limitation and reconstructing panorama. Wandering within the inside house, the day by day image is offered in a low standing with poetic atmosphere.

Minimalism can display final results. Based mostly on the bidirectional circulate of breeze and light-weight, the fluidity permits residents’ life develops into the communication between folks and nature. Because of this, the designer blurs the boundary and limitation of the house, designing a moveable door between lounge and multi-functional room. By doing this, residents can have a broader view within the room and more room for parent-child communication. The nonetheless fashionable inventive footage rejuvenate dynamic with the transfer of door.

See also  Harry Home by Archier

The notion of sunshine constitutes the conventional operate of structure and the reference of structure aesthetic. The introduction of sunshine within the house is born to be a media, effortlessly connecting the furnishings. Identical to the construction of Suzhou Gardens, the designer realized altering the scene with strolling and integrating panorama surroundings on this challenge. The distinction of darkish and light-weight supplies huge potentialities for residents’ imaginary, nurturing a poetic life-style with nature.

From the attitude of minimalism, white colour is born to be a three-dimensional and large canvas, with huge room for inventive exploration. Within the design of this challenge, the designer chooses white colour as the primary tone, white desk, grille and display, minimizing the space between folks, bettering simplicity and pureness. Mural on the wall reinvents the canteen by extremely vibrant colours, including full of life and bouncy temper to the house.

“The extension of residential house constitutes the artwork of life.” The minimalism may be thought to be the media of artwork and life. With the white background, the distinction of extremely saturated colours lemon-yellow and darkish inexperienced to the outsized moody hall makes the house spacious and roomy.

The designer holds the opinion that the consumer’s home is exclusive on this planet. Based mostly on totally different situation, consumer’s expectation and wishes, the designer endeavors to offer tailor-made service for each consumer. The spotlight of the grasp room lies on the distinction between mild and shadow. The pure mild and darkish picket grille create the miniature of poetic environment. The workplace and the remaining areas are distinguished with reversible display, permitting dwellers have a single working place moreover the seating space.

See also  Ace Lodge Sydney by Flack Studio

“As totally different folks have totally different style, the highest of our thoughts ought to be present tailor-made service for them.” The colour, type, construction within the boys’ room cater to the pursuits of boy, the sides of the entry are exploited for secondary makes use of, realizing the free and comfortable interplay.

Specializing in the design and analysis of personal residence up to now eight years, Evans Lee stays dedicated to the philosophy that the thing is dwellers’ life reasonably than home. Due to this fact, as a substitute of 1 single design plan, the designer endeavors to fulfill totally different life of dwellers, with a number of and varied design. Actual proportion, considerable mild, appropriate materials, pure colour and distinctive type represent the primary components of this challenge. Evans Lee has carried out his idea of “spatial fluidity” on this challenge, making the house extra homey, extra residential, extra intimate and extra comfy. The designer’s recreation about spatial aesthetic and parent-child interplay display minimalism in a brand new approach.

Pictures by Jack Qin

Go to Evans Lee Designers Co.


– by Matt Watts



Tags





Gallery