Itatiba Home by 24 7 Arquitetura








Itatiba Home is a two-story brick home positioned in Itatiba, Brazil, designed in 2021 by 24 7 Arquitetura.






Itatiba House by 24 7 Arquitetura - 2



Itatiba House by 24 7 Arquitetura - 3




–>


Itatiba House by 24 7 Arquitetura - 4



Itatiba House by 24 7 Arquitetura - 5



Itatiba House by 24 7 Arquitetura - 6




–>


Itatiba House by 24 7 Arquitetura - 7



Itatiba House by 24 7 Arquitetura - 8



Itatiba House by 24 7 Arquitetura - 9



Itatiba House by 24 7 Arquitetura - 10



Itatiba House by 24 7 Arquitetura - 11


Description

Standing out on prime of a hill, the Itatiba Home was designed in such a approach as to profit from the prevailing topography, protecting the constructing at a excessive stage in an effort to benefit from the view of the environment. The implantation of the home occurs in an indirect approach in relation to the road, making it skewed on the lot. Along with guaranteeing essentially the most stunning views for many of the rooms, we managed to make sure that the mission would assure a higher distance from the long run neighbor with an important view, and that the openings of many of the rooms of the home could be oriented to the North-South face, optimizing the insolation within the winter and on the identical time being extra protected against the height solar in the summertime. With a purpose to overcome the slope of greater than 7 meters to the underside of the lot and the distinction of 4 meters from one facet to the opposite from the entrance of the lot, it was determined to create a ramp on the decrease facet in an effort to switch to the automotive the hassle of the ascent, till reaching the storage that’s behind the home.

The social entry occurs naturally via a path of stone chips in the course of the entrance backyard. A brick staircase with grass treads bridges the unevenness between the pool and the veranda and barbecue space, the place company arrive. On the “floor” stage are the social and utility areas, plus the storage, workplace, and master bedroom, all surrounded by grass and backyard areas. Upstairs, 3 compact suites full this system of wants. It’s potential to stroll across the penthouse on the primary flooring, which occupies a bigger space than the primary flooring, from the place you may see the geography of the condominium and its mountains and valleys. The home has two well-defined readings: One highlighting the amount of the pool protruding in relation to the pure profile of the terrain and the oblong quantity of the balcony, demarcated by the crimson metallic construction and articulated brises of perforated plate. One other facet, highlighted by the configuration of disconnected brick “bins” and in numerous planes with home windows highlighted by metal plate flaps that create a type of sunshade for the upper radiation of the solar in summer season.

See also  Earlier than and After – An House Reworked With An Inside Full Of Mild And Shade

The rationality of the constructing system is current in the usage of the metallic construction and within the modulation of the ecological brick made via development materials residues, utilized in an obvious approach as the home’s fence. Prefabricated concrete panel slabs used with out inside lining and the interior and exterior flooring fabricated from São Tomé stone, confer the specified constructive coherence to the mission, in addition to decreasing the development prices. The mission has ample pure lighting and air flow, offering an enough stage of consolation and decreasing power consumption. The crimson coloured brises, along with the metallic construction and the frames, present an attention-grabbing distinction to the opaque shade of the brick.

Pictures by Adriano Pacelli

Go to 24 7 Arquitetura


– by Matt Watts



Tags





Gallery