Hygge by Claudio Tognacca








Hygge is an inspiring trendy residence situated in Lesmo, Italy, designed in 2021 by Claudio Tognacca.






Hygge by Claudio Tognacca - 2



Hygge by Claudio Tognacca - 3




–>


Hygge by Claudio Tognacca - 4



Hygge by Claudio Tognacca - 5



Hygge by Claudio Tognacca - 6




–>


Hygge by Claudio Tognacca - 7



Hygge by Claudio Tognacca - 8



Hygge by Claudio Tognacca - 9



Hygge by Claudio Tognacca - 10


Description

Hygge: a comfortable environment to benefit from the good issues of life with family members. The challenge of a flat within the coronary heart of Milan designed for a younger household was born with this goal.

Situated on the seventh ground of a chic constructing, the flat, which had by no means been renovated, didn’t reveal the true potential of the house. A big, hidden terrace was solely accessible by a again door and the inside structure was divided into introverted rooms related by a protracted hall.

Step one we went by was the demolition of one of many perimeter partitions and the insertion of huge home windows, permitting dialogue and connection between the surface and the dwelling space. The terrace turns into the true added worth of the residence, permitting a wonderful view of the Milan skyline.

A single-material quantity and a colored backdrop turn into the matrices for the definition of the brand new structure.

A sculptural picket quantity with a powerful experiential worth accompanies all the flat and permits for a fluid and open front room, in communication with the opposite rooms of the home. This “field” homes a bookcase and storage models on its perimeter, whereas its inside accommodates a clearly formed and cosy house for friends. The stained oak protecting the amount contrasts with the brick color of the within, emphasizing the change of surroundings between the 2 areas.

See also  Artwork House by Rob Ryan

The bow window comes from the necessity to conceal a fragmented wall and to make it visually homogeneous. The wall, due to this fact, has been wrapped in a gray/blue color that acts as a filter between the inside of the home and the panorama, creating a fragile scenic backdrop and tracing a telescope in direction of town.

Lastly, an audacious wall partition divides the dwelling space and the bedrooms.
All supplies have been meticulously chosen to make the home house subtle but comfy. As well as, the finishes have helped to create a visible hierarchy throughout the flat.

Images courtesy of Claudio Tognacca

Go to Claudio Tognacca


– by Matt Watts



Tags





Gallery