Home T by Giuseppe Parisi













House T by Giuseppe Parisi - 2



House T by Giuseppe Parisi - 3




–>


House T by Giuseppe Parisi - 4



House T by Giuseppe Parisi - 5



House T by Giuseppe Parisi - 6




–>


House T by Giuseppe Parisi - 7



House T by Giuseppe Parisi - 8



House T by Giuseppe Parisi - 9


Description

This renovation work is the results of the joint imaginative and prescient of the house owners on the theme of residing. The home, in-built 60’s, is positioned in a densely populated space of the province of Naples ( Italy ) and it consists of two unbiased ranges with a non-public courtyard. The standard of the constructing lies in its spatial freedom with bearing masonry in tuff stone thus permitting a very arbitrary programming of the residing areas.

The simplified flooring plan now affords extra optimum use of this system. The truth is the reuse and renovation of the prevailing constructing reinterprets the structure in keeping with new spatial and aesthetic wants. The problem between new and outdated has pushed the venture in direction of an simply comprehensible design. The interior configuration is a cautious response to human wants and it improves the connection with the out of doors.

The refined character and ambiance derive from reminiscence, expertise and the will to create a peaceable and intimate place. The oblong form and the openings in direction of the surface counsel a really direct and really clear spatial group. The rooms are organized with out filters, the doorway opens to the residing space and kitchen which can be straight linked to the bedrooms and companies in keeping with the thought of typical neapolitan houses with out corridors. This selection avoids floor waste and establishes an instantaneous inside relationship.

See also  The Wade Avenue Gardens by KAP Studios

The kitchen, fulcrum of the home house, represents the exaltation of measurement and kind. The three home windows on the lengthy aspect of the home are screened by full-height curtains that create a filter between the residing house and the courtyard.

A non-public library – studio within the low flooring, accessible from the surface, takes gentle thanks to 2 splayed home windows.

The passageway from the concrete staircase inside this place hosts two technical compartments closed by a system designed in black iron. This method specifies the will to create a body from the within out.

The completely tuff construction is restored and plastered. The flooring of the interiors is manufactured from polished concrete for a steady and uncooked floor. The restricted abacus of supplies is the product of a coherent conception of areas and features with simply considerable finishes. The furnishings emphasize the seek for a timeless magnificence. The outside is characterised by a multicolored stone pavement and two concrete stairs. The ultimate result’s an home with sturdy domesticity marked by the reminiscences and habits of its customers, a spot not just for residing but in addition for dreaming.

Images by Carlo Oriente

Go to Giuseppe Parisi


– by Matt Watts



Tags





Gallery