Home J by Maria João Fradinho













House J by Maria João Fradinho - 2



House J by Maria João Fradinho - 3




–>


House J by Maria João Fradinho - 4



House J by Maria João Fradinho - 5



House J by Maria João Fradinho - 6




–>


House J by Maria João Fradinho - 7



House J by Maria João Fradinho - 8



House J by Maria João Fradinho - 9



House J by Maria João Fradinho - 10



House J by Maria João Fradinho - 11



House J by Maria João Fradinho - 12



House J by Maria João Fradinho - 13



House J by Maria João Fradinho - 14



House J by Maria João Fradinho - 15



House J by Maria João Fradinho - 16



House J by Maria João Fradinho - 17


Description

This mission is the results of the intention to rehabilitate a single-family home, severely affected, on the within, by pathologies ensuing from poor development choices. Along with the intention to right current pathologies, it was meant to rectify the spatial group dysfunctions it introduced.

In consequence, the mission’s ambition was to alter the home to provide it new residing circumstances, guaranteeing that it turned extra versatile and with higher finishes. Nonetheless, surgical intervention was carried out so as to contact solely the important crucial locations, thus not adulterating the essence of the pre-existing architectural object.

The land the place this mission is inserted admits two distinct areas: an city one, the place the home is positioned and that faces the principle avenue, and a rural one, for forest use, the place it was requested to construct a brand new sports activities and leisure house – a paddle tennis court docket with backyard space.

This new house follows on from the intervention deliberate for the annex, which is now closed in glass, to grow to be an occasion lounge, accessible for socializing with family and friends.

Your complete exterior association was reformulated, so as to give continuity between the 2 realities, separated till then. On this approach, a brand new connection – open and alluring – joins the outside lounge to the paddle court docket, on an out of doors path that appeals to socializing.
The usage of metallic buildings to resolve architectural points, reminiscent of visible boundaries and solar safety, is influenced by the occupation of the constructing proprietor, linked to the metallurgical business. The appliance of those buildings thus serves as a component that promotes the inhabitant’s id.

See also  Condo H by Laboratorul de Arhitectura

On the facade of the annex, a metallic construction was constructed within the pergola, which connects to the home, inflicting a brand new design to the implantation of the constructing in a J form, giving the title to the mission. This pergola creates the mandatory safety for the annex, permitting its customers to be prolonged to the skin.

Along with this, a vertical airplane was created on the west aspect of the pool, so to create a barrier with the vegetation that grows there and, thus, defend that leisure house from the neighbors’ indiscreet views.

These are the one adjustments to the outside of the constructing since every thing else was not intervened, respecting the set designed by one other colleague and, above all, for being in good situation.

Thus, essentially the most vital interventions reside within the interiors. Of those, there’s a discount within the variety of rooms, from 4 to 3, the place all grow to be suites. The 2 new suites are composed of a wardrobe space that transits to the sanitary set up in a pure and contiguous approach, by means of a glass wall, which unifies the 2 areas.

The brand new elevation of the physique of the rooms was surgically designed so as to meet the brand new spatial wants with out, thereby, disregarding the compositional logic of the unique facade.

The main bedroom undergoes an enlargement of the dressing room and an entire renovation of the sanitary set up, buying a brand new window, bigger than the pre-existing one, which ensures satisfactory air flow and lighting of that house, with out thereby dropping the mandatory privateness.

See also  Monolithoi by Desypri & Misiaris Structure

Final however not least, it’s proposed to unify the lounge and the kitchen, flattening a part of the concrete wall that separates them, so as to grow to be a single house, able to bringing collectively the household, who till then lived individually between these two areas.

To ensure that this room to be successfully used, which didn’t occur earlier than this intervention, it was important to offer it with options of thermal and visible consolation, in order that it gained human scale and, thus, the coldness of the uncovered concrete was damaged, with a double ceiling top. To this finish, the ceiling top of the residing space was lowered and a wood slat was created able to containing sounds and temperature, whereas clearly defining a cushty residing house, and distinguishing it from the eating space, which frankly extra associated to the kitchen.

Nonetheless, this room wouldn’t be used but, if we had not intervened on the north facade of the constructing, because it was proposed to open a brand new entrance, which ensures an entry level from the yard. This new connection was important for the reason that parking of autos is finished from that aspect. Till then, the doorway was made by means of the kitchen and the inhabitants stayed there because it was a smaller house and, subsequently, extra welcoming and comfy, in relation to the lounge.

Even so, all these adjustments wouldn’t be adequate for the meant rehabilitation with out correcting the present development pathologies, particularly when it comes to water infiltrations. This concern pressured the creation of a rainwater filtration system, with the creation of drains within the perimeter of the home, particularly in areas the place the presence of a better quantity of water was discovered. It was additionally assured the right waterproofing of flooring and partitions, so as to keep away from the capillarities discovered.

See also  Condominium Golden by Vic Calil Arquitetura

After all of the anti-infiltration remedy, all ending supplies had been changed or restored, with the goal of utterly renovating this villa, offering it with standards of particulars, mixed with a sober alternative of tones and finishes of the supplies, to attribute a recent facet to the constructing, as if it had been a brand new home.

Images by Ivo Tavares Studio

Go to Maria João Fradinho


– by Matt Watts



Tags





Gallery