Home in Costa Brava by GCA Architects













House in Costa Brava by GCA Architects - 2



House in Costa Brava by GCA Architects - 3




–>


House in Costa Brava by GCA Architects - 4



House in Costa Brava by GCA Architects - 5



House in Costa Brava by GCA Architects - 6




–>


House in Costa Brava by GCA Architects - 7



House in Costa Brava by GCA Architects - 8



House in Costa Brava by GCA Architects - 9



House in Costa Brava by GCA Architects - 10



House in Costa Brava by GCA Architects - 11



House in Costa Brava by GCA Architects - 12


Description

The principle problem of the challenge was to adapt the constructing to the terrain with a purpose to reduce its visible and environmental influence. Benefiting from the sloping topography and sparser tree cowl, the home is positioned within the highest a part of the terrain.

Being barely elevated with respect to the plains that encompass it, the home has excellent views and an intimate reference to the skin area, characterised by lush native vegetation, as it’s on the sting of the forest of Les Gavarres.

The home consists of two fundamental volumes: one the place the lounge and day areas are positioned, on a single degree, and one other quantity of two ranges the place the bedrooms are positioned. These two volumes are linked by means of half ranges with the primary staircase in order that the transitions in the home at all times happen in a snug and pure approach. The observe of mixing the areas by the use of managed heights provides the home a proportionate scale and an optimum adaptation to the topography.

A big roof of Arabic tiles, sloping, just like the terrain itself, covers these volumes, giving the entire a compositional unity of nice character.

The massive home windows in the lounge emphasize the dialogue and concord which were achieved between the home and the encompassing nature.

The out of doors areas are structured by terraces that give the realm round the home the looks of farmland.

See also  Condominium MR by Bender Arquitetura

In an effort to obtain a harmonious and respectful integration with the surroundings, pure supplies typical of the realm, corresponding to pure stone, lime stucco, reclaimed Arabic tiles, and wooden was used within the improvement of the challenge.

Images courtesy of Del Rio Bani

Go to GCA Architects


– by Matt Watts



Tags





Gallery