Home II by Kyu Sung Woo Architects








Home II is a glossy modern home situated in Cambridge, Massachusetts, designed in 2019 by Kyu Sung Woo Architects.






House II by Kyu Sung Woo Architects - 2



House II by Kyu Sung Woo Architects - 3




–>


House II by Kyu Sung Woo Architects - 4



House II by Kyu Sung Woo Architects - 5



House II by Kyu Sung Woo Architects - 6




–>


House II by Kyu Sung Woo Architects - 7



House II by Kyu Sung Woo Architects - 8



House II by Kyu Sung Woo Architects - 9



House II by Kyu Sung Woo Architects - 10



House II by Kyu Sung Woo Architects - 11



House II by Kyu Sung Woo Architects - 12



House II by Kyu Sung Woo Architects - 13


Description

Architect Kyu Sung Woo designed Home II for his spouse, a live performance pianist, and himself: a pair of their late seventies who’re nonetheless lively however beginning to consider their altering wants. It’s situated on a small road in West Cambridge, subsequent door to the house they constructed 30 years in the past (Home I) the place they raised their two youngsters.

Home I used to be constructed behind a small, current home to retain the character and scale of the road. The inside was organized vertically round an atrium, reflecting a courtyard typology prevalent within the architect’s native Korea. It’s by nature an introverted constructing, located behind the unique farmhouse, and nestled into the property with privateness in thoughts.

Home II has a slim quantity on the road facet, which widens within the again, presenting a glossy, public facade whereas nonetheless sustaining a slim profile. The angle of the roof displays the sloping topography of the location and the diagonal wood truss in its framing introduces triangular geometry that’s echoed repeatedly all through the home.

It’s designed to create a reference to nature, with full partitions of glass on the bottom ground, a big patio, and siting that maximizes backyard house.

Exterior supplies had been chosen for ease of upkeep in addition to freedom of composition: giant, fiber cement panels on the public-facing sides create shingles that type geometric patterns and supply depth and shadows; corrugated steel is used for utility on the again sides; and wooden on the deck, fence and decrease degree of the home offers heat and sturdiness.

See also  Mann Home by Cohen Alon Structure

The core of the inside is an open staircase and elevator to make sure accessibility in case of issues with mobility because the couple ages. This core creates three totally distinct ranges; native areas which might be linked spatially by excessive, skylit volumes.

The primary-floor residing house is organized with a piece/eating space within the central house opening as much as the backyard and deck with expansive glass partitions. The piano sits within the nook to permit for performances accommodating as much as 30 visitors. Sliding pocket doorways close to the kitchen and entryway enable the house to rework for various events and ambiance.

The higher degree contains a work/residing space within the entrance of the home, marked by a big nook window that gives a connection to the road. The main bedroom is situated within the again, linked by an accessible toilet to the entrance space, permitting for flexibility in case they should rearrange sleeping preparations.

The decrease degree contains a visitor bed room, residing space, and expansive studio house linked spatially by triangular skylights to the primary degree and opening straight onto the backyard.

The backyard is designed by Michael van Valkenburg, with planting targeted on maximizing seasonal results, with leaves and blooms offering shade year-round. There may be entry from each the bottom ground and decrease ranges, with sloping steps and a round path connecting them, punctuated by a ten’x12’ schist panel touchdown terrace.

Images by Jane Messinger

Go to Kyu Sung Woo Architects


– by Matt Watts



See also  Casa Lazit by Nomade Architettura Inside Design

Tags





Gallery