HGB Condominium by Bernardes Arquitetura













HGB Apartment by Bernardes Arquitetura - 2



HGB Apartment by Bernardes Arquitetura - 3




–>


HGB Apartment by Bernardes Arquitetura - 4



HGB Apartment by Bernardes Arquitetura - 5



HGB Apartment by Bernardes Arquitetura - 6




–>


HGB Apartment by Bernardes Arquitetura - 7



HGB Apartment by Bernardes Arquitetura - 8


Description

Within the renovation venture for this 770m² duplex condominium in São Paulo, we sought to satisfy the residents’ need to have the principle rooms built-in, visually permeable and linked.

The massive double-height front room is articulated to the areas organized on the ends from a set of vertical pivoting brises soleil, which when opened reveal the eating room and residential theater on the primary ground, main bedroom and playroom on the second ground, respectively, permitting visible integration management within the day by day use of the residence. Alternatively, they shield the areas from direct daylight.

On this venture, the staircase seems as a sculptural architectural ingredient in the lounge, with a metallic sheet railing with white paint, which is prolonged for the circulation of the higher ground, a type of walkway between the playroom and the couple’s suite.

The fabric palette was chosen in search of to create a impartial base, in order that the furnishings and up to date artworks stand out. The ground of the complete condominium is in stone in giant slabs. The principle wall of the lounge receives picket rulers on each flooring below the identical alignment, which in flip mimics the entry doorways to the opposite rooms. The brises and guardrail are painted white, serving to to mirror pure mild all through the house.

On the minimalist base, just a few items of furnishings specifically chosen with clients make up the lounge, with an emphasis on the Flag Halyard armchair by Danish designer Hans Wegner.

See also  Inexperienced Mansion by EV Design

The balcony, which continues to the inside from the leveling of the identical ground, additionally receives a linear bench virtually 17 meters in size that can be utilized as a residing, studying and lunch house with the availability of a eating desk, whereas flowerbeds organized on the rear perimeter carry inexperienced to house.

Images by Ruy Teixeira

Go to Bernardes Arquitetura


– by Matt Watts


Gallery