HG Condo by Studio Arthur Casas













HG Apartment by Studio Arthur Casas - 2



HG Apartment by Studio Arthur Casas - 3




–>


HG Apartment by Studio Arthur Casas - 4



HG Apartment by Studio Arthur Casas - 5



HG Apartment by Studio Arthur Casas - 6




–>


HG Apartment by Studio Arthur Casas - 7



HG Apartment by Studio Arthur Casas - 8



HG Apartment by Studio Arthur Casas - 9



HG Apartment by Studio Arthur Casas - 10



HG Apartment by Studio Arthur Casas - 11



HG Apartment by Studio Arthur Casas - 12



HG Apartment by Studio Arthur Casas - 13


Description

The renovation of this residence in São Paulo was designed to offer protagonism to the artworks and supply consolation and performance to the household, a pair with two babies.

The impartial tone of the finishes and coatings, such because the marble flooring with white stones, together with the uncovered concrete ceiling and columns, permit the structure to be a supporting position within the environments filled with canvases, sculptures and signed designer furnishings. As for the ceiling, the preliminary thought was to make a lining, however with the demolition, the flat slab revealed itself as a robust architectural aspect, remaining within the mission.

The combination of the interior and exterior areas was integrated into this system to ensure amplitude to the environments and visible reference to the wooded panorama of the environment. The dwelling and eating rooms are built-in, whereas the kitchen and pantry are extra reserved, by the purchasers’ request. The options of the mudroom within the hall and the usage of the intimate circulation optimize the areas and supply a fluid motion, particularly for the youngsters.

{The electrical} installations have been central components within the mission. While they introduced challenges because of the absence of the liner, they have been additionally important for the creation of the residence’s architectural identification.

The lighting was performed by rails with magnetic elements, offering flexibility to the location of the sunshine factors in order that the consumer can change the positioning of the artworks and all the time be capable of gentle them. The air-con and the invisible audio system have been put in on the wall in order that when they’re turned on, it isn’t attainable to determine the place the sound comes from.

See also  Up to date Renovation by Studio Capitanio Architetti

The furnishings is split between vintage objects and modern items, most of them signed by Arthur Casas, such because the couch panam, the côncava sideboard, and onda sideboard.

Images courtesy of Studio Arthur Casas

Go to Studio Arthur Casas


– by Matt Watts



Tags





Gallery