Grandmother’s Home by Chain + Siman








Grandmother’s Home (La Casa de la Abuela) is a comfortable and welcoming residence positioned in Valle de Bravo, Mexico, designed by Chain + Siman.






Grandmother’s House by Chain + Siman - 2



Grandmother’s House by Chain + Siman - 3




–>


Grandmother’s House by Chain + Siman - 4



Grandmother’s House by Chain + Siman - 5



Grandmother’s House by Chain + Siman - 6




–>


Grandmother’s House by Chain + Siman - 7



Grandmother’s House by Chain + Siman - 8



Grandmother’s House by Chain + Siman - 9



Grandmother’s House by Chain + Siman - 10



Grandmother’s House by Chain + Siman - 11



Grandmother’s House by Chain + Siman - 12



Grandmother’s House by Chain + Siman - 13


Description

The Casa de la Abuela is nestled inside Rancho Avándaro, positioned in Valle de Bravo.

The precedence was to create large, double-height areas that may intensify the reference to the outside by means of views of the lake. To acquire the specified openings, a monolithic strengthened concrete construction was used for your entire undertaking.

The outside partitions of the three volumes are coated with white handcrafted brick that was produced within the State of Mexico, and whose measurements served as the idea for the design’s proportion. Two of the volumes, set parallel to one another, bear gabled roofs with flat black tiles. Within the inside, Austrian-engineered wooden overlays the flooring, partitions, and ceilings.

This undertaking was designed with the dynamics of a main bedroom in thoughts: the whole lot revolves round the principle bed room. The interconnected rooms enable the consumer to go by means of a number of areas with just some steps. With a view to create the identical architectural language all through the undertaking, we maximized the wood aesthetic.

An open terrace with a Jacuzzi delineates the rear of the home and serves as a stage for having fun with the reference to the outside. On the entrance of the home, the household room additionally options its personal terrace and entry to the mezzanine room.

See also  Harry Home by Archier

Particular consideration was given to the lighting design. We approached its conceptualization as if the undertaking have been a museum by which we didn’t know the place the weather to be illuminated can be positioned. The problem was to create versatile lighting that adjusts to the area and the weather it might comprise.

The ensuing composition gives the look of an almost stage-like area, producing a mix of practical and accent lighting. The subtle gentle among the many three fundamental rooms helps intensify the nice and cozy tones of the wooden and creating a comfortable and welcoming atmosphere.

Images courtesy of Chain + Siman

Go to Chain + Siman


– by Matt Watts



Tags





Gallery