Fort 137 by Daniel Joseph Chenin













Fort 137 by Daniel Joseph Chenin - 2



Fort 137 by Daniel Joseph Chenin - 3




–>


Fort 137 by Daniel Joseph Chenin - 4



Fort 137 by Daniel Joseph Chenin - 5



Fort 137 by Daniel Joseph Chenin - 6




–>


Fort 137 by Daniel Joseph Chenin - 7



Fort 137 by Daniel Joseph Chenin - 8



Fort 137 by Daniel Joseph Chenin - 9



Fort 137 by Daniel Joseph Chenin - 10



Fort 137 by Daniel Joseph Chenin - 11



Fort 137 by Daniel Joseph Chenin - 12



Fort 137 by Daniel Joseph Chenin - 13



Fort 137 by Daniel Joseph Chenin - 14



Fort 137 by Daniel Joseph Chenin - 15


Description

Positioned alongside the western most level of the Las Vegas Valley, abutting untouched, federally protected land, the positioning benefits from unobstructed views of the Pink Rock Canyon Conservation Space to its northwest and low-lying hills with trails up Spring Mountain alongside the southwest. The shoppers, a household of scientists and nature fanatics, sought an environmentally aware house with a direct relationship to its web site to operate as a base camp for his or her energetic way of life.

In response, the residence is an open construction, organized into three layers, which radiate from a communal nucleus to a periphery of extra intimate and personal zones. The structure is designed to be compact and clustered, making this system readable as a sequence of related rock lots rising from the earth. Every quantity is fastidiously positioned to maximise views of the encircling panorama, whereas mitigating the tough results of the desert solar and wind. The constructing pays homage to the outdated fort constructions from the early settlement days of Las Vegas, which relied upon site-sourced supplies together with tried-and-true strategies for constructing in an arid local weather.

Panoramic glass doorways on the north and south facades prolong the dwelling house past the architectural perimeter whereas offering cross-ventilation and daylighting, together with expansive views. Deep, louvered roof overhangs assist decrease warmth acquire by offering shade throughout summer season months whereas permitting pure gentle to permeate into the house in the course of the winter.

See also  Spacious City Villa by Jeroen de Nijs

The residence is essentially comprised of fastidiously chosen native and regionally sourced supplies that may praise and evolve with the positioning as they age and patina over time. The fastidiously curated architectural materials palette contains weathered metal, scorching rolled metal, reconstituted oak, and limestone. Rocks excavated from the positioning have been used to the best extent attainable to companion with the atmosphere in order that the constructing blends into the ecology whereas minimizing waste.

The general design limits its environmental affect utilizing sustainable methods, reminiscent of, passive cooling, daylighting, thermal mass, infrastructure for photovoltaic panels, radiant heating, permeable surfaces, erosion management, and nil upkeep supplies. These methods assist offset the house’s carbon footprint, lowering its dependence on the grid, all whereas offering good stewardship for the land. Because of this, the constructing is strong and anchored within the panorama, however stands alone; a fort alongside the perimeter immersed in its tranquil panorama.

Pictures by Stetson Ybarra, Daniel Joseph Chenin, Stephen Morgan and Daniel Joseph Chenin, Ltd.

Go to Daniel Joseph Chenin


– by Matt Watts



Tags





Gallery