Fisherman’s Home by Ines Brandao Arquitectura








Fisherman’s Home is a stunning vacation house situated in Trafaria, Portugal, redesigned in 2017 by Ines Brandao Arquitectura.






Fisherman’s House by Ines Brandao Arquitectura - 2



Fisherman’s House by Ines Brandao Arquitectura - 3




–>


Fisherman’s House by Ines Brandao Arquitectura - 4



Fisherman’s House by Ines Brandao Arquitectura - 5



Fisherman’s House by Ines Brandao Arquitectura - 6




–>


Fisherman’s House by Ines Brandao Arquitectura - 7



Fisherman’s House by Ines Brandao Arquitectura - 8



Fisherman’s House by Ines Brandao Arquitectura - 9



Fisherman’s House by Ines Brandao Arquitectura - 10



Fisherman’s House by Ines Brandao Arquitectura - 11


Description

Rehabilitation of a single-family home, situated within the heart of Trafaria – a fishing village on the left financial institution of the Tejo River, in entrance of Lisbon.

Once we visited the place we got here throughout a constructing in damage – an outdated fisherman’s home, about 100 years. We walked by way of the encircling streets and we ended up being approached by an outdated girl who as soon as lived on the higher flooring of the primary home and who informed us what it was prefer to stay in that place.

It was stunning to appreciate that this small constructing was as soon as divided into two totally different homes – one on the bottom flooring and the opposite on the first flooring (an attic with a most peak ceiling of 2m), with none infrastructure.

The development was very poor, made with the supplies that have been simply obtainable – sand, mud, stones, shells, small items of pottery, wooden, and so forth.

All through the twentieth century, silos and different industrial gear have been constructed on this space and the standard homes of fishermen started to get replaced by unlawful constructions, condemning the small village to the city degradation.

Having this state of affairs in thoughts, it appeared apparent that we must counter this pattern. For us, it was important to protect the unique picture of this constructing, maintain its id, adapting it to the wants of the present house owners – a younger household, consisting on a Portuguese man, a French lady, and their child son.

See also  An L-Formed Kitchen Island Is A Artistic Approach To Embrace Seating And A Desk

The objective of the shoppers was to get a multifunctional house – a vacation home for short-term rental within the current and a house the place they want to stay sooner or later.

The pre-existence consisted of the primary constructing, beforehand described, a storage, and an annex.

We needed to get an area stuffed with pure gentle, with a transparent reference to the skin space… Convert home windows into doorways, allow us to break all beforehand current limitations, serving to us to realize our objective.
The doorway space is now in a brand new quantity, between the primary constructing and the outdated storage.
The bottom flooring of the primary constructing was drawn with the goal of making ample and fluid areas, having as key parts the residing/eating space and kitchen, separated solely by the staircase quantity.
The outdated storage was an impartial suite – for use by friends.
On the primary flooring, we organized 2 bedrooms with one lavatory and one learning space. The roof was remodeled – one roof slope was maintained with its authentic design, and the opposite redesigned, with a slope of 20º, with the intention to assure higher habitability of the areas, with loads of pure gentle.

The shoppers needed to have a spot to retailer the bicycles, surfboards, and so forth. In addition they needed a barbecue and an outside bathe. So, we constructed a brand new quantity nearly like a wooden sculpture, that may incorporate all these parts – storage, bathe, barbecue, a bench – and that may assist us to rearrange the skin area, separating the parking area from the non-public backyard space.

See also  Clair-Obscur by Bureau Fraai

Pictures courtesy of Ines Brandao Arquitectura

Go to Ines Brandao Arquitectura


– by Matt Watts



Tags





Gallery