DS Home by Pablo José Vailatti








DS Home is a contemporary single-family home situated in Jaraguá do Sul, Brazil, designed in 2016 by Pablo José Vailatti.






DS House by Pablo José Vailatti - 2



DS House by Pablo José Vailatti - 3




–>


DS House by Pablo José Vailatti - 4



DS House by Pablo José Vailatti - 5



DS House by Pablo José Vailatti - 6




–>


DS House by Pablo José Vailatti - 7



DS House by Pablo José Vailatti - 8



DS House by Pablo José Vailatti - 9



DS House by Pablo José Vailatti - 10



DS House by Pablo José Vailatti - 11



DS House by Pablo José Vailatti - 12


Description

The DS Home has a complete constructed space of 195 m². It’s situated within the metropolis of Jaraguá do Sul in Santa Catarina state, Brazil on very sloping terrain. The challenge responds to the demand of a pair anticipating a daughter and seeks to create a contemporary, suggestive and welcoming surroundings for the enjoyment of the residents.

The home program was organized on three ranges. On the decrease degree, which is situated on the north facet of the lot, subsequent to the boundary, there’s a two-car shelter. The residence´s social space is on the intermediate degree, which can also be accessible from the road degree, in view of the native topography. It features a lounge, a eating room, and a kitchen, in addition to a bathroom and repair space. The social surroundings has a burnt cement flooring. It offers numerous pure lighting and air flow, because it connects to the south with a facet backyard and to the west with the rear backyard of the residence, with glass closure in each circumstances. On the higher flooring, there’s a master suite for the matrimony and two extra bedrooms, all with entry to the facet terrace, which extends over the roof slab on the center flooring.

Eleven steps join the storage with the social degree. Behind the land, there may be additionally an unevenness, which is resolved by the development of a retaining wall lined with stone and a staircase, which additionally permits the change of degree within the exterior space of ​​the residence.

See also  Stairs With Hidden LED Lighting Illuminate The Staircase Inside This New Dwelling

The construction of the home is fabricated from strengthened concrete, while its beams and the straight staircase, which talk with the higher flooring, are fabricated from uncovered concrete. Metal bars help the steps, painted black.

The home form definition is in accordance with the topography of the land and the native panorama view. The bedrooms´ terraces have a transparent view to the decrease a part of the environment. The higher flooring is above the social flooring, with a view to create two rockers, one for the entrance and one for the rear. The entrance cantilever protects the principle entrance of the residence, whereas the rear cantilever creates a coated and open residing area, absolutely related to the inner social space and backyard on the rear of the plot.

Within the entrance facade, there’s a horizontal opening protected by a black aluminum lattice. It permits gentle to enter and a view from the inside of the room in the direction of the road whereas offering the mandatory privateness for the residents of the home.

The form of the home is the results of a design of straight and easy strains of articulated rectangular volumes, which respect and adapt the work to the topography of the land, aiming to discover the panorama view and the development strategy of strengthened concrete, in addition to the uncovered concrete aesthetics.

Pictures courtesy of Pablo José Vailatti

Go to Pablo José Vailatti


– by Matt Watts



Tags





Gallery




See also  Inexperienced Mansion by EV Design