Dijkhuis by Studio Modijefsky













Dijkhuis by Studio Modijefsky - 2



Dijkhuis by Studio Modijefsky - 3




–>


Dijkhuis by Studio Modijefsky - 4



Dijkhuis by Studio Modijefsky - 5



Dijkhuis by Studio Modijefsky - 6




–>


Dijkhuis by Studio Modijefsky - 7



Dijkhuis by Studio Modijefsky - 8



Dijkhuis by Studio Modijefsky - 9



Dijkhuis by Studio Modijefsky - 10



Dijkhuis by Studio Modijefsky - 11


Description

Within the north of Amsterdam, a conventional ‘’Dijkhuis’’ (dyke home) has been reworked right into a household residence by Studio Modijefsky. This type of constructing, as you may need guessed, is constructed subsequent to a dyke. As constructing a dyke raises the bottom degree, it implies that homes round it have a again space (and backyard) on the decrease, authentic degree. This causes a distinction in peak and light-weight that poses design challenges and artistic alternatives in equal measure – particularly in such a conventional home the place a stability have to be struck between respecting heritage and introducing trendy touches.

To create an inside that matches the unique structure whereas freshening it up, the spatial qualities of every residing space had been assessed and the properties of peak, gentle and every constructing construction and window form had been maximized. Fruits of this method are maybe most seen within the spacious kitchen and eating space in the back of the home. A low beam ceiling attracts you into an intimate area, the place a big desk makes it simple for the household to return collectively for a protracted meal or just benefit from the view over the backyard via large French home windows. Within the kitchen itself a terrazzo kitchen high is matched with detailed picket cupboards on a terracotta tiled picket ground and a lightweight customized porcelain cupboard product of glass, picket profiles and white tiles.

Upstairs from the kitchen the doorway hallway is on the identical degree because the dyke. Throughout the corridor is a bathroom embellished with sq. off-white tiles: shiny on the wall, matt tiles on the ground. Additional furnishings embrace picket painted plinths, purple marble and an oak picket rest room cupboard with brass particulars.

See also  Willisdene Home by Archier

Turning proper, you enter the lounge, essentially the most lavish area in the home. Gentle streams in via tall arched home windows that give the curved, excessive ceiling with artwork deco decorations a spacious and welcoming really feel. Each the ceiling and the partitions have been painted in three hues of white to reinforce the room’s architectural components. In a room with a lot pure gentle, darker colours could possibly be used to dramatic impact, resembling on the darkish herringbone ground. However all eyes will right here be drawn to a monolithic walnut cupboard whose form mirrors the home windows reverse it. A big inexperienced couch and a built-in cocktail bar with a terrazzo high make this a room the place you possibly can loosen up from nightfall to daybreak.

Elsewhere on the bottom ground, there’s a examine that additionally features as a visitor room. Constructed-in storage cupboards have useful and aesthetic advantages: they add some character and supply clothes storage for residents and company. Company can clean up within the white en-suite lavatory embellished with off-white rectangular tiles in each shiny and matt finishes, travertine, brass, a mirror, and an oak picket lavatory cupboard.

The primary ground hosts 4 bedrooms, two loos and a separate rest room. To create sufficient area for these residing preparations, two dormer home windows had been put in that run alongside two thirds of the size of the roof. In distinction to downstairs, the flooring listed here are lighter, with brighter colours on the partitions to create a serene environment. On the bed room ceilings you’ll discover particulars of the unique beamed roof. Each loos have a travertine again splash and are tiled with upright rectangular shiny tiles on the partitions, and matt tiles in a herringbone sample on the ground. Herringbone returns within the double plank parquet within the bedrooms, however within the corridors this modifications into straight planking to present the vertical dimensions of the home extra character. This symbolizes the way in which Studio Modijefsky has paid tribute to the constructing’s heritage whereas filling it with up to date model.

See also  Mountain Home by RO | ROCKETT DESIGN

Images by Maarten Willemstein

Go to Studio Modijefsky


– by Matt Watts



Tags





Gallery