Coudelaria by Studio Arthur Casas













Coudelaria by Studio Arthur Casas - 2



Coudelaria by Studio Arthur Casas - 3




–>


Coudelaria by Studio Arthur Casas - 4



Coudelaria by Studio Arthur Casas - 5



Coudelaria by Studio Arthur Casas - 6




–>


Coudelaria by Studio Arthur Casas - 7



Coudelaria by Studio Arthur Casas - 8



Coudelaria by Studio Arthur Casas - 9



Coudelaria by Studio Arthur Casas - 10


Description

The 2 initiatives made by the Studio converged on the purpose to match the magnitude of the house wherein they’re situated and the weather that encompass it. The primary was the Pavilion with the leisure space, its program incorporates a swimming pool, barbecue space, gourmand kitchen, wine cellar, video games space, spa, therapeutic massage room, and fitness center; all these areas are distributed in a useful means on an open and linked plan, supreme for conferences, in line with the consumer’s transient – who’s at all times receiving family and friends for celebrations.

Along with this demand, there was additionally the necessity to design a showroom to exhibit his horses to shoppers, so a big backyard space was deliberate with particulars in its materiality that may contribute to the protagonism of the gorgeous animals and emphasize their magnificence. An instance are the small print in Portuguese tile, which recall the proprietor’s origins and create a harmonious composition with the picket wall and ceiling. The Lusitanian influences additionally seem in different elements of the undertaking, such because the stone partitions, whose inspiration have been the constructions within the Portuguese countryside, in supplies reminiscent of carbonized wooden, burnt cement ground, textured sand or earth portray and the romantic side of the landscaping, reminding the Portuguese countryside air.

The second undertaking was a visitor home with 14 rooms, all with personal gardens and entry to a patio, the place a stupendous water mirror is situated. This setting connects with the Pavilion by its materiality, with the addition of Portuguese tiles and picket elements. The home windows of the rooms have watertight picket frames, permitting cross-ventilation between them.

See also  Serenity by Whipple Russell Architects

The execution of the undertaking was optimized and accelerated by project-designed options, reminiscent of the choice to make the pavilion with a pre-fabricated metallic construction and the roof with sandwich tiles for higher thermal efficiency within the visitor home.

The Portuguese influenced supplies give prominence to the undertaking’s spotlight parts, such because the swimming pool made all in stone with infinity edge and the wine cellar with stone partitions and picket ground.

The lighting was made out of micro ceiling fixtures and to focus on the partitions, ground lamps have been put in.

Pictures courtesy of Studio Arthur Casas

Go to Studio Arthur Casas


– by Matt Watts



Tags





Gallery