Condominium Golden by Vic Calil Arquitetura








Condominium Golden is a contemporary house situated in São Paulo, Brazil, designed in 2022 by Vic Calil Arquitetura.






Apartment Golden by Vic Calil Arquitetura - 2



Apartment Golden by Vic Calil Arquitetura - 3




–>


Apartment Golden by Vic Calil Arquitetura - 4



Apartment Golden by Vic Calil Arquitetura - 5



Apartment Golden by Vic Calil Arquitetura - 6




–>


Apartment Golden by Vic Calil Arquitetura - 7



Apartment Golden by Vic Calil Arquitetura - 8



Apartment Golden by Vic Calil Arquitetura - 9



Apartment Golden by Vic Calil Arquitetura - 10



Apartment Golden by Vic Calil Arquitetura - 11



Apartment Golden by Vic Calil Arquitetura - 12



Apartment Golden by Vic Calil Arquitetura - 13



Apartment Golden by Vic Calil Arquitetura - 14


Description

A sublime challenge, timeless and with the face of house, this was the shopper’s request.

We began from the good present construction of an condo with its 230m² effectively distributed, the place particular modifications had been made within the plan simply to make sure higher fluidity, most use of area and integration of environments.

The areas for us are at all times essentially the most related and broad as doable, so we opened the balcony and remodeled it right into a bar built-in with the lounge, hearth and eating room. This allowed the areas to be extra intimate or related, for just a few or many individuals, regardless of the event. A home to be lived in and in addition to obtain effectively, simply as they wished.

The shoppers have a ardour for wooden, and right here we used it in its numerous prospects, embracing the social space as an entire, welcoming this whole house.

Be it within the pure Tauari flooring with its lengthy and shapeless slats, within the oak bookcase with a novel design, filled with full and empty areas that match like poetry, being a practical and aesthetic background, or within the delicate slatted lining that delimits the bar area.

The couple’s character requested for clear and clear parts, which decided the predominance of white and grey in a light-weight method within the totally different supplies and parts of this social surroundings, however interrupted by factors of unpredictability and character that distinction and improve this impartial base. Just like the surprisingly colourful corridor.

See also  Casa Pattaya by makeAscene

To offer originality, influence, and intensify the distinctive character of the shoppers, a contact of shade was requested, so a cheerful and protected blue was chosen to welcome everybody coming into the social corridor.

A blue cabinetry panel was designed to compose the elevator suite, mimicking the condo’s entry door, partitions and ceiling making a single quantity.

The blue meets the oak panel that additionally mimics the doorways of the intimate space, the restroom and turns into a bookcase across the total perimeter of the lounge.

Within the kitchen the blue additionally seems, arriving this time via the service door. The main focus right here was perform, to make match all of the wants and calls for of a household in a corridor kitchen, and the colour as soon as once more introduced magnificence and id to the all-white kitchen.

The tranquility of the white partitions happens all through the condo, and right here within the couple’s bed room it’s accompanied by heat touches of wooden veneer that surrounds and homes the house workplace, leather-based furnishings and upholstered mattress.

The couple’s rest room was designed and composed solely of brushed white granite Alpha, it is a present aside. Partitions, ground, sculpted tub, niches distinction with the pure wooden bringing a contact of texture in a impartial palette for the wooden to reign as soon as once more.

The challenge was thought out in all scales, bringing personalised and authorial designs by the architects in all of them.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free model)

Pictures by Maura Mello Fotografia

Go to Vic Calil Arquitetura

See also  Centered Dwelling by HYCArch


– by Matt Watts



Tags





Gallery