Condo with a Tropical Backyard by Arhitektura













Apartment with a Tropical Garden by Arhitektura - 2



Apartment with a Tropical Garden by Arhitektura - 3




–>


Apartment with a Tropical Garden by Arhitektura - 4



Apartment with a Tropical Garden by Arhitektura - 5



Apartment with a Tropical Garden by Arhitektura - 6




–>


Apartment with a Tropical Garden by Arhitektura - 7



Apartment with a Tropical Garden by Arhitektura - 8



Apartment with a Tropical Garden by Arhitektura - 9


Description

The renovation of a small condominium for a younger skilled is situated close to town heart of Ljubljana, in one of many inexperienced modernist neighborhoods that progressively started to encompass town heart after WW2. The distinctive high quality of this modernist condominium is in its spatial freedom because it solely options two load-bearing partitions, thus enabling fully arbitrary scheduling of dwelling packages. The simplified floor plan now presents extra optimum use of the dwelling house whereas additionally clearing the overfilled, pointless content material of the earlier proprietor.

The consumer is a younger skilled, who in his spare time enjoys touring across the globe, and accumulating numerous native artifacts. Whereas at dwelling he enjoys taking part in musical devices and listening to previous vinyl information, ideally these with groovy rhythms. The present condominium was too divided and restrictive for his rhythm of life. By demolishing all of the non-load-bearing partitions, we fashioned a clean slate into which we inserted a spatial component that includes a rest room with a rest room and a kitchen. The result’s an condominium that has no hidden corners and closed-off sides.

Regardless of having massive glass surfaces, the condominium doesn’t have a lot mild as a consequence of its northern orientation. It was moreover taken away by the parapet made between the unheated winter backyard and the lounge. With the intention to let extra mild in, we eliminated the parapet and put in a big frameless balcony window within the place of the present glazing. By way of this virtually invisible membrane, the lounge connects to the brand new inexperienced coronary heart of the condominium. This new tropical backyard with evergreen vegetation is a spot of contemplation the place the consumer strikes away from the hustle and bustle of on a regular basis dwelling to take pleasure in a cup of tea or smoke the shisha pipe. While having fun with the drinks he’s nonetheless visually related to all dwelling components of the condominium.

See also  Hyatt Place Beijing Shiyuan by CL3 Architects Restricted

The lounge and the kitchen are two inextricably linked spatial parts, because the consumer’s life is carefully related with the enjoyment of delicacies, music, and artwork. The brand new structure is designed for straightforward implementation of varied social situations; from internet hosting events and dinners to jamming with fashionable and people devices, accompanied by rhythms from the report participant.

The ground within the condominium is roofed with brilliant micro cement. As a result of talked about spatial use, we had been searching for a cloth immune to put on that brings a sense of lightness to the condominium. The weather of inside design are up to date and constructed from ash and walnut wooden. Varied particulars are impressed by people parts – we’ve got used rattan liberally because it is a component that conjures up the environment of sizzling tropical evenings, which brings to thoughts the consumer’s travels.

Necessary parts in shaping the environment of the condominium are tropical perennials and a group of sculptural works fastidiously collected by the consumer on his travels. For the aim of this renovation, we collaborated with the ceramic studio New Objects to complement the consumer’s assortment with numerous up to date artwork items. Searching for a stability between the designed parts within the condominium, ranging in earth tones from concrete, and wooden to clay, we tried to co-shape the environment with the seemingly controversial placement of varied steel parts, similar to Hay’s SLIT desk and chair C2210 designed by ARHITEKTURA, thus creating just a little little bit of a design counterpoint.

See also  Casas Nevogilde by OODA Structure

Images courtesy of Arhitektura

Go to Arhitektura


– by Matt Watts



Tags





Gallery