Comfortable Home Begur by Sala Ferusic Architects













Happy House Begur by Sala Ferusic Architects - 2



Happy House Begur by Sala Ferusic Architects - 3




–>


Happy House Begur by Sala Ferusic Architects - 4



Happy House Begur by Sala Ferusic Architects - 5



Happy House Begur by Sala Ferusic Architects - 6




–>


Happy House Begur by Sala Ferusic Architects - 7



Happy House Begur by Sala Ferusic Architects - 8



Happy House Begur by Sala Ferusic Architects - 9



Happy House Begur by Sala Ferusic Architects - 10



Happy House Begur by Sala Ferusic Architects - 11



Happy House Begur by Sala Ferusic Architects - 12



Happy House Begur by Sala Ferusic Architects - 13



Happy House Begur by Sala Ferusic Architects - 14



Happy House Begur by Sala Ferusic Architects - 15



Happy House Begur by Sala Ferusic Architects - 16



Happy House Begur by Sala Ferusic Architects - 17


Description

The Comfortable Home is a personal home that sits on the slope of Aiguablava, in Begur (Girona – Spain), overlooking the pure cove. The ideas for its design are primarily based on sustainability and respect for its fast atmosphere, from its integration into the terrain and the panorama to its power effectivity and low carbon footprint.

The constructing doesn’t exceed in top the road stage and merges its quantity with the panorama. A rooftop backyard welcomes and serves as a panoramic promenade that lightly guides all the way down to the home’s entrance whereas embracing a patio in its core.

The totally different ranges are organized by a playful sequence of variable sections that mixes and contrasts the character of the 2 tales. The entry is situated on the primary flooring, which results in a glazed corridor that overlooks Aiguablava, and from which a staircase descends by a double area to the bottom flooring.

On the one hand, the bottom flooring accommodates the daytime program, and it’s partially underground, combining the massiveness and the tectonics of a system of concrete partitions and pillars with the transparency of the good, gentle, and glazed carpentry. That is how the constructing frames the picturesque views over the cove, in addition to pursues the continuity with the terrain, the panorama, and the terrace, which is roofed by the flight of the higher flooring. Whereas its encounter with the terrain tempers the home because of the impact of the thermal mass, the cantilever over the terrace prevents the glass from the direct incidence of the daylight, in order to supply consolation and effectivity to the inside local weather. This system spins round a central patio, which permits the solar to enter after noon and triggers the pure air flow of the home on account of the chimney impact.

See also  Mann Home by Cohen Alon Structure

Alternatively, a light-weight metal construction rests on the bottom flooring’s huge concrete construction. A system of bridge-like metal trusses fly over the terrace and raises the primary flooring, which accommodates the night time program. Whereas the decrease flooring blurs the boundary between the within and the skin, the higher flooring requires of intimacy, and due to this fact it has been added with a permeable ceramic pores and skin. A chunk designed together with Ceràmica Cumella is unfolded because the final layer of the ventilated façade at totally different rhythms, which permits the inside chamber to ventilate whereas it varies the gradient of sunshine and views that attain the rooms. The twin character of those elements permits the notion of both the matt and pure shade of the ceramic or a tender turquoise shade of its glaze, based on the course by which one could have a look at the constructing. That’s, both the pure shade of the earth or the colour of the ocean, the sky, and the encircling atmosphere. On prime of it, a inexperienced roof isolates and tempers its inside in a sort and pure method.

The architectural design for Comfortable Home Begur pursues the formal and constructive coherence of this single-family home in favor of the effectivity, the sustainability, the accountability with the encircling, in addition to the mixing throughout the panorama, in an atmosphere as wise because the cove of Aiguablava.

Pictures by Marcela Grassi

Go to Sala Ferusic Architects


– by Matt Watts



See also  Villa Olgiata by MGK Studio

Tags





Gallery