Casa Lomas by Arqueodigma Estudio













Casa Lomas by Arqueodigma Estudio - 2



Casa Lomas by Arqueodigma Estudio - 3




–>


Casa Lomas by Arqueodigma Estudio - 4



Casa Lomas by Arqueodigma Estudio - 5



Casa Lomas by Arqueodigma Estudio - 6




–>


Casa Lomas by Arqueodigma Estudio - 7



Casa Lomas by Arqueodigma Estudio - 8



Casa Lomas by Arqueodigma Estudio - 9



Casa Lomas by Arqueodigma Estudio - 10


Description

This challenge is positioned in Guadalajara in a residential improvement that’s adjoining to one of the trodden avenues of town and due to this the home develops utterly on the within closing itself partially to the outside.

This similar seeks to cut back the squarest meters attainable of development with out affecting all of the house dimensions, which is why we discover the doble heights alongside the whole route and by this we will unify the house with out having inside partitions in between that impede the visible that we need to generate.

The dialog between landscaping and structure is a necessary a part of the challenge, because the vegetation emerges from the outside to be positioned within the inside. Making a path alongside the concrete partitions and the metal lattice that turns into a inexperienced wall due to the foliage this inexperienced wall creates this permeability of the inside with the outside.

The home seeks its intimacy, connecting all of the areas by means of the vegetation. The geometry of the home is complemented by the obvious concrete of the basement, first flooring and the metal of the higher flooring, which connects the completely different volumes of the challenge making a lobby on the foremost entrance that goes from the basement to the higher flooring, making a triple top welcoming the customer by means of this bridge that takes you to the primary entrance.

See also  Itatiba Home by 24 7 Arquitetura

The basement is the middle of this challenge, from the place all of the essential parts of the home emerge, reminiscent of its double inside courtyard, which embraces the primary entrance and creates this core of landscaping that overhangs the treetops on the bottom flooring. Giving character to the pure lighting and air flow that bathes these partitions of obvious concrete that take you alongside the whole of the challenge.

A double top is created on the foremost entrance, to boost the energy of the challenge, the place its opening creates double heights that join completely different areas which go from the lounge to the kitchen and the place in its transition a potted patio emerges and connects the completely different areas of the home, to create this direct reference to the outside.

The dialectic of supplies, concrete-wood-steel combine the challenge to provide heat inside and join the completely different areas exterior.

The dialogue between the inside and exterior is created via sliding home windows which can be hidden between the partitions, with the intention to combine the areas as an entire.

The structure of this challenge is strengthened by the landscaping, because it emphasizes completely different locations of the home each inside and outdoors, from the inside and exterior, from the inside courtyard of the basement that takes you in its dice of circulations as much as the highest flooring, the place the highest of bushes welcomes you and emphasize these metal bridges that take you to the completely different areas of the home.

See also  Home B-L by Graux & Baeyens Architecten

Pictures by Alberstudio

Go to Arqueodigma Estudio


– by Matt Watts



Tags





Gallery