Casa BS by Diez + Muller Arquitectos








Casa BS is a household residence combining fashionable model with conventional situated in Machachi, Ecuador, designed by Diez + Muller Arquitectos in 2018.






Casa BS by Diez + Muller Arquitectos - 2



Casa BS by Diez + Muller Arquitectos - 3




–>


Casa BS by Diez + Muller Arquitectos - 4



Casa BS by Diez + Muller Arquitectos - 5



Casa BS by Diez + Muller Arquitectos - 6




–>


Casa BS by Diez + Muller Arquitectos - 7



Casa BS by Diez + Muller Arquitectos - 8



Casa BS by Diez + Muller Arquitectos - 9



Casa BS by Diez + Muller Arquitectos - 10



Casa BS by Diez + Muller Arquitectos - 11


Description

Location:

Casa BS is present in crucial agricultural space of the Pichincha province, 40kms south of Quito on a 100-hectare personal farmstead within the Machachi canton of Mejia. Sitting at 3,400 meters above sea stage and surrounded by a mountain chain together with the Rumiñahui, Corazón, and the dual Iliniza volcanos. Given its altitude, its chilly local weather ranges between 18 and 5 levels centigrade.

Topography and Website Plan:

The farmstead extends between 3600mamsl and 2900mamsl, a really typical topography of the Ecuadorian sierra.

Casa BS might have been positioned anyplace throughout the property, nevertheless, the problem was to discover a web site the place the home can be most sheltered from heavy winds and chilly fronts that run down the neighboring mountains, in addition to place the one-story residence for perfect views of the Corazón and Iliniza snow-capped volcanoes.

As soon as securing these concerns, the home was based on a 2500 squared meter lot in a small esplanade.

On method, Casa BS is gently revealed by way of a path of bushes which safe its privateness from its environment.

Materiality:

Being a farmhouse, the intention was to solely use locally-sourced pure supplies that might not contest the atmosphere. The aim was to make use of seen sources and uncovered building supplies. 80% of the home’s masonry has no paint utilized to it, and all perimeter partitions stay fully uncovered as a single monolithic envelope. Transporting of the supplies to the location was complicated given restricted topographic entry. For that motive, a call was made to solely make the most of supplies from throughout the basic space thus facilitating conveyance. Casa BS’s partitions had been constructed utilizing excavated materials from the location’s basis, additionally cement and fiber from pines discovered inside inner roads of the property had been sourced. As well as, native wooden half-stave formwork was used to assemble giant boards with sturdy textures. Chilly temperatures had been all the time a priority for the shopper, hollowed partitions weren’t an possibility, due to this fact 35cm thick stable partitions had been constructed. All glassware in the home is laminated chamber glass with the intention to preserve warmth that enters throughout the day and is later preserved at evening.

See also  BP20 Home by StudioPAPA

Flooring for the social areas are product of brick, for personal areas eucalyptus wooden, and bogs have concrete tiles printed with pure pigments. Once more, all supplies had been regionally sourced and didn’t incur in main procurement or haulage challenges.

Orientation:

To be able to seize the best quantity of sunshine and heat, Casa BS’s home windows face west in order that it maximizes afternoon daylight consumption.

House and Kind:

Initially, the shopper requested for a extra conventional, nearly colonial-styled home with 4 foremost naves and a central patio. Because the home can be largely occupied on weekends, this system envisioned quickly sheltering 4 households, with a central house for a big front room, kitchen, and eating room, and an extra extra intimate room inside. That is the place the thought of conserving simply three of the 4 initially conceived gabled-roof naves began, which then started rotating them in numerous instructions. One level on the Corazón, the opposite on the Ilinizas, and the ultimate central house leaves a gap angle from the place each peaks could be seen. This central angle serves because the axis for the doorway court docket in direction of the master suite.

Casa BS was a really particular fee for a number of causes, its location, views, and panorama. Nevertheless, essentially the most particular motive of the challenge was that its fee got here from the architect’s dad and mom seeking to spend their weekends there collectively, therefore permitting an vital diploma of belief within the execution of the challenge. Despite the fact that, the purchasers weren’t very acquainted with fashionable areas are had been initially inclined in direction of a extra conventional idea, the ultimate use of supplies resulted in a synergic design expression between architect and father or mother.

See also  Body Home by Kouichi Kimura

Images courtesy of Diez + Muller Arquitectos

Go to Diez + Muller Arquitectos


– by Matt Watts



Tags





Gallery