Casa Bogino by Studio Fabio Fantolino








Casa Bogino is a up to date condominium positioned in Turin, Italy, redesigned in 2021 by Studio Fabio Fantolino.






Casa Bogino by Studio Fabio Fantolino - 2



Casa Bogino by Studio Fabio Fantolino - 3




–>


Casa Bogino by Studio Fabio Fantolino - 4



Casa Bogino by Studio Fabio Fantolino - 5


Description

The condominium is inside the previous Cumiana Palace, now Colli di Felizzano. It was constructed on the flip of the 1678s and 1680s, but it surely was not till 1836 that, following the design of architect Giuseppe Leoni, it acquired the neoclassical configuration of the facade that continues to be to this present day. At the moment, modifications have been additionally made to the 2 staircases on Through Bogino, and the Pompeian-style pictorial ornament of the staircase now belonging to the property unit was made. The staircase has remained as such to this present day; it runs from a room adjoining the doorway corridor of the Palace and results in the primary flooring of the condominium.

The bottom flooring, the place the sleeping space winds at this time, is characterised by excessive masonry vaults. The atrium and the unique stairwell connecting with the primary flooring, are characterised on the courtyard facet by giant openings are giant segmental and spherical arches. The rooms of the arches are characterised by a cross-vaulted roof. The ceilings of the lounge and kitchen, on the Noble flooring, are painted coffers, and pictorial decorations stay on the higher a part of the vertical partitions the place there was a embellished fascia. The grand staircase joins the doorway corridor and the second flooring the place the brand new design consists of the dwelling space consisting of a kitchen, eating room, breakfast room, and TV lounge with a bar space and a loft with a research. To be able to situation the robust stage presence and worth of the ornamental equipment as little as potential, the selection fell on a impartial grey resin flooring for the TV lounge.

See also  MR2 Condo by Zrobim Architects

The inside design undertaking was a significant architectural train. The try was to accompany via modern design, the colours and geometries of the frescoes. The lounge consists of a number of purposeful areas, an off-the-cuff bench is juxtaposed with a snug couch for each day dwelling, two companion velvet armchairs. The 2 pendants that descend from the excessive ceiling emphasize the scale and double top of the salon, additionally emphasised by the presence of an paintings by Chiricozzi “Nuvole Sole” from Davide Paludetto’s gallery. Beneath the salon’s mezzanine, the selection was to reinterpret the modern dresser with out making a historic forgery. The glass parapet of the studio space, with its blue colour, strongly connotative, provides character to the room, cooperating with its presence to the steadiness of the house. The kitchen, serves as a backdrop to the touchdown of the staircase and the breakfast space, with its mild, mushy colours and the rounded shapes of the handles, dialogues with the historic context, with out overpowering it however somewhat taking part in a job as a impartial, shiny backdrop. The eating room performs on colour as a component of robust interpretation of the double top, an amaranth crimson desk by Cassina is enhanced by the presence of three pendants by Servomuto. The desk and lights thus create a singular component that isn’t misplaced in such a big house. The sleeping space softens the aulicity of the setting and is connoted with a welcoming design in muted colours. Tender kinds are enhanced by velvets and heat, absorbent supplies, all bolstered by the Hungarian herringbone wooden flooring.

See also  House PV by Eva Grillo

Images by Monica Spezia

Go to Studio Fabio Fantolino


– by Matt Watts



Tags





Gallery