Casa BL by Lorenzo Tappi








Casa BL is a up to date home situated in Cesena, Italy, redesigned in 2021 by Lorenzo Tappi.






Casa BL by Lorenzo Tappi - 2



Casa BL by Lorenzo Tappi - 3




–>


Casa BL by Lorenzo Tappi - 4



Casa BL by Lorenzo Tappi - 5



Casa BL by Lorenzo Tappi - 6




–>


Casa BL by Lorenzo Tappi - 7



Casa BL by Lorenzo Tappi - 8



Casa BL by Lorenzo Tappi - 9



Casa BL by Lorenzo Tappi - 10



Casa BL by Lorenzo Tappi - 11



Casa BL by Lorenzo Tappi - 12


Description

Within the open countryside, surrounded by orchards and framed by the hills of Cesenate, stands Casa BL, a residential constructing that takes the place of an outdated agricultural artifact.

Curated by Arch. Lorenzo Tappi, the undertaking contains facades that intention to mix with the encircling pure colours: painted in two completely different colours to be able to spotlight the play of volumes and shadows, they deal with coffee-brown to evoke the colours of the earth and on the brightness of white, producing an ideal play of contrasts.

The villa, enveloped in mild and surrounded by the colours of the fields and orchards, has a generously sized floor ground that incorporates a big lounge with a 65-square-meter kitchen going through south, a main bedroom with walk-in closet (15 + 8 sq. meters), two single bedrooms and two loos. Your complete inside design is performed on white tones warmed by beige ones, in a temper of refined essentiality that makes the protagonist a nature that [SB1] embraces the surroundings by way of the big home windows. Exterior, there’s a good porch in entrance of the doorway of 19 sqm and a technical room of 9 sqm.

The dwelling space is related to a liveable attic, partly lofted, used as a 35-sqm studio by way of the central aspect of the undertaking, a candid and scenic white-colored resin-coated strengthened concrete spiral staircase by Rizzi Scale (321.5 cm excessive and 220 cm in diameter). The volute [SB2] is positioned within the middle of the dwelling space, between the lounge and the kitchen, and turns into an architectural/ornamental focus in addition to a practical one: it’s seen, in reality, through the actions that characterize day by day life[SB3] whereas cooking, whereas consuming, whereas resting on the couch, as quickly as one enters the home or is within the backyard, by way of the 2 giant sliding risers that illuminate all the dwelling space. On the opposite facet of the tapered staircase is a big hearth that vertically intersects the horizontal growth of the volumes that make up all the home.

See also  Wabi Sabi Home by Dorothée Sola

From the research space on the second ground there’s entry to a big 100-square-meter terrace that faces the east-north and west sides of the constructing and enjoys a beautiful view of the encircling inexperienced space.

The overall quantity of the dwelling is 640 cubic meters. The load-bearing construction of the constructing is made from strengthened concrete framing so far as the elevation and basis components are involved, whereas so far as the pitched roof is worried, glulam beams hinged to the load-bearing construction and painted white had been used.

The roof is made from flat brick tiles coloured darkish brown, built-in with the photovoltaic system. The storage was constructed with the identical define as the present device shed, with a plaster end and pitched roof. Lastly, to unite these two volumes, glulam peak beams had been erected to function sunshades above the uncovered parking area.

Pictures by Angelo Ciccolo

Go to Lorenzo Tappi


– by Matt Watts



Tags





Gallery