Can Vasco by Estudio Vila 13

Can Vasco is a contemporary single-story concrete home positioned in Ibiza, Spain, designed in 2016 by Estudio Vila 13.

Can Vasco by Estudio Vila 13 - 2
Can Vasco by Estudio Vila 13 - 3


–>

Can Vasco by Estudio Vila 13 - 4
Can Vasco by Estudio Vila 13 - 5
Can Vasco by Estudio Vila 13 - 6


–>

Can Vasco by Estudio Vila 13 - 7
Can Vasco by Estudio Vila 13 - 8
Can Vasco by Estudio Vila 13 - 9
Can Vasco by Estudio Vila 13 - 10

Description

Situated within the coronary heart of the most important of Ibiza, close to the middle of San Lorenzo de Balafia, within the regionally referred to as Pla de San Llorenç, the home absorbs and integrates the constraints that its instant atmosphere supplies.

It seeks south orientation within the day space, opening, each visually and bodily to the plain, with the ability to have all of the kitchen and eating room exterior and shaded, since this space has been designed as a contemporary “porxada” Ibizan.

Conventional rules and adaptation with up to date options. Use of native supplies otherwise, the pedra morta (the marés) for the amount of bedrooms, the concrete planked with reduction for the day space and the glass at all times on the service of each.

The very location of the home, searching for the complicity and visible shelter of the encircling carob timber, in addition to the orientation of the 2 volumes that make up the primary home obtain most privateness with out sacrificing the views.

The situation of the annexe finishes off the outside areas, making it potential to put the infinity-type swimming pool, product of Ibicencan pedra viva.

Custom reinterpreted and a spotlight to element.

The mission was designed to mix the fashionable materiality of uncovered concrete with conventional Ibizan stone. It has sought to combine the fashionable lifestyle in a rural atmosphere, the place the textures of the supplies and the shape are the protagonists.

See also  Vanguard Condo by OOOOX

The home has been conceived as two containers sensitively supported on the bottom, one for the day zone and the opposite for the night time zone, differentiated by the materiality, shapes and textures. The distribution could be very open, in accordance with the truth of latest life.

The pink earth atmosphere of San Lorenzo is the protagonist always, each from inside and out of doors, it’s supposed to lose the bodily limits of the home to change into half of a bigger scale atmosphere.

Images by Nicola Carignani

Go to Estudio Vila 13

– by Matt Watts

Tags

Gallery