Bronze Home on Nightingale by SPF:architects













Bronze House on Nightingale by SPF:architects - 2



Bronze House on Nightingale by SPF:architects - 3




–>


Bronze House on Nightingale by SPF:architects - 4



Bronze House on Nightingale by SPF:architects - 5



Bronze House on Nightingale by SPF:architects - 6




–>


Bronze House on Nightingale by SPF:architects - 7



Bronze House on Nightingale by SPF:architects - 8



Bronze House on Nightingale by SPF:architects - 9



Bronze House on Nightingale by SPF:architects - 10



Bronze House on Nightingale by SPF:architects - 11



Bronze House on Nightingale by SPF:architects - 12



Bronze House on Nightingale by SPF:architects - 13


Description

Sited on a flat pad close to the top of the road, the two-story, 13,000-sq-ft Bronze Home replaces a dated single-story dwelling. To protect present views, the neighborhood follows strict restrictions that restrict any new development to no a couple of story out of grade.

The Bronze Home cleverly defies the directive not with an affront however with a constructing that each creates a superb neighbor and solutions the spatial necessities of our shopper. The house doesn’t construct up however digs into the sloping website to unearth extra sq. footage.

Key to the design is a central atrium topped with an expansive 100-foot-long operable skylight that infuses the bottom flooring and basement ranges with gentle. Gentle-wells positioned alongside the north facet of the property, additionally mitigate any dim spots that come from constructing under grade, as do glass and metal stairways and “sky bridges” and a southern face clad in glass.

The house’s sculptural aspect is each practical and expressive. A 22-foot cantilevered trellis stretches out to a strip of garden and an infinity pool. The cantilever affords respite from the solar through the day whereas additionally including dynamism to the construction.

Clad in bronze anodized aluminum bars—which might be prefabricated, panelized, and mechanically fixed—the sheen of the cantilever responds to altering climate patterns and lighting circumstances; the metallic blends into its environs because the solar drops, nearly showing black, but in addition displays daylight, revealing a bronze hue at totally different occasions through the day.

See also  The Hill by ARK Architects

The Bronze Home was designed on a strict orthogonal 20×20-foot grid. Though not overt, the geometry is skilled on the inside, inducing a chilled sensation as one begins to uncover the order throughout the particulars. That being mentioned, though the house is established round a 20×20 rule, it does deviate from this edict with function. On the entrance and rear ends of the house, the partitions flare out to create a delicate geometry that yields a wing-like form as if to seize or embrace the atmosphere. The transfer was intuitive because the residence is positioned on Nightingale Drive within the “Chicken Streets.” In brief: Why not create a constructing that’s an abstraction of a chook’s wing?

Pictures courtesy of SPF:architects

Go to SPF:architects


– by Matt Watts



Tags





Gallery