Brejos da Carregueira Home by Estúdio AMATAM








Brejos da Carregueira Home is a contemporary vacation residence in Portugal, designed by Estúdio AMATAM for 2 French households.






Brejos da Carregueira House by Estúdio AMATAM - 2



Brejos da Carregueira House by Estúdio AMATAM - 3




–>


Brejos da Carregueira House by Estúdio AMATAM - 4



Brejos da Carregueira House by Estúdio AMATAM - 5



Brejos da Carregueira House by Estúdio AMATAM - 6




–>


Brejos da Carregueira House by Estúdio AMATAM - 7



Brejos da Carregueira House by Estúdio AMATAM - 8



Brejos da Carregueira House by Estúdio AMATAM - 9



Brejos da Carregueira House by Estúdio AMATAM - 10



Brejos da Carregueira House by Estúdio AMATAM - 11



Brejos da Carregueira House by Estúdio AMATAM - 12



Brejos da Carregueira House by Estúdio AMATAM - 13



Brejos da Carregueira House by Estúdio AMATAM - 14



Brejos da Carregueira House by Estúdio AMATAM - 15



Brejos da Carregueira House by Estúdio AMATAM - 16



Brejos da Carregueira House by Estúdio AMATAM - 17



Brejos da Carregueira House by Estúdio AMATAM - 18


Description

Growing a home for 2 households challenged us to develop a spatial and programmatic idea that displays this specificity. This home is supposed to be an escape from stress and concrete residing for 2 households that wish to have holidays collectively. We sought to grasp what the qualities of a trip residence might be and we targeted on some traits that appeared important to us: an interior spatial group that allowed a powerful coexistence amongst its customers in a double-high ceiling lounge, very shut relations between the social space of the home and its exterior, a transparent separation from the non-public areas and an environment that revived the morphology of conventional Portuguese homes within the countryside. Having these in thoughts, our proposal has resulted in an uncommon dialogue between the trendy and the standard.

Within the exterior we tried to develop a language that’s markedly modern, with pure and easy varieties, exploring the connection between two rectangular volumes with distinct shapes. These fashionable volumes, nonetheless, conceal an inside that exploits a spatiality that takes benefit of the two-story roofs, so attribute of conventional nation homes. Nevertheless, regardless of a contemporary however elegant language, now we have offered the outside with supplies that additionally discover the extra artisan facet of the nation homes, via using wooden within the doorways and window frames, in addition to of the white ceramic brick. There’s a compromise between conventional and in style structure and the present paradigm of structure.

See also  Porto Urbano by Lamatilde

The entrance facade is probably the most reserved one since we tried to show the home to the inside of the plot, the place the primary out of doors residing areas are situated. The doorway to the home itself is protected by a wall that creates an intimate relationship inside the area of the home. Additionally, within the parking space situated on the entrance of the home, one other wall was positioned as a way to defend the pool space on the again of the plot. Listed here are situated probably the most open inexperienced areas, relating with the swimming pool and, an outside eating space and the barbecue space extends the kitchen space to the outside. A Jasmin plant that’s rising on a pergola made by metal cables, shades this out of doors area. The bigger home windows of the home are additionally on this space, enhancing the fixed relationship between inside and exterior. As a vacation residence, we consider that routines might be carefully linked between journeys to the seashore and meals at residence. Thus, the kitchen might be a distinguished area within the household dynamic. Thus, we sought that this area may talk in a really direct approach with the surface and with the pool.

Returning to the idea that gave rise to this proposal, now within the inside, we needed to discover some traits of inside rural homes which have accompanied us since childhood. Homes with variable ceiling heights, and with the presence of roof plans contained in the area. Thus, within the two social areas of the home – the lounge and the kitchen – an try was made to discover the volumetric plasticity of the gable roof and of various heights, creating spatial hierarchies and stimulating dynamics for many who expertise the home.

See also  Casa Qi by Tres Mas Dos Arquitectos

We sought to develop a home with its personal id, each inside and outside. Moreover, it has the flexibility to convey collectively two distinct languages, one inside (extra conventional) and one exterior (extra fashionable), with the perfect qualities of each. Consequently, it turns into an area that may be a discovery. We consider its cubic exterior hides a really vibrant and Portuguese vacation residence. From the surface, one can not idealize the spatial richness of the inside, nor do these from the within have the notion of the road.
This can be a fashionable home for a countryside expertise.

Pictures courtesy of Estúdio AMATAM

Go to Estúdio AMATAM


– by Matt Watts



Tags





Gallery