Amagansett Addition by Decision: 4 Structure













Amagansett Addition by Resolution: 4 Architecture - 2



Amagansett Addition by Resolution: 4 Architecture - 3




–>


Amagansett Addition by Resolution: 4 Architecture - 4



Amagansett Addition by Resolution: 4 Architecture - 5



Amagansett Addition by Resolution: 4 Architecture - 6




–>


Amagansett Addition by Resolution: 4 Architecture - 7



Amagansett Addition by Resolution: 4 Architecture - 8



Amagansett Addition by Resolution: 4 Architecture - 9



Amagansett Addition by Resolution: 4 Architecture - 10



Amagansett Addition by Resolution: 4 Architecture - 11



Amagansett Addition by Resolution: 4 Architecture - 12


Description

The shopper, a bachelor, discovered that his current home, situated on a bluff overlooking Amagansett Seashore, didn’t present sufficient area for entertaining his many family and friends for the summer season. The present pool deck supplies beautiful panoramic views of the ocean, so capitalizing on the view and creating a straightforward stream from inside to outdoors was important within the design of this 5,000 square-foot modular visitor home addition.

The shopper’s transient referred to as for the present home to stay, so a big auto court docket was created to accommodate visitor entry. Moreover, a brand new site-built storage is cantilevered off the bluff. A big hydraulically-operated glass storage door and floor-to-ceiling glazing reverse the storage door preserve views of the water from the court docket. Cedar trellises direct friends from the gravel auto court docket to the visitor home entry whereas display partitions provide privateness on the entry to the present home.

The entry to the visitor home bridges current and new, permitting the shopper to shut off the primary home from friends when privateness is desired. Massive pocketing glass entry doorways protect the view from the auto court docket throughout the size of the property. To the left of the entry, the addition features a site-built squash court docket, and glass-lined corridors resulting in an expansive dwelling area, which might accommodate giant teams for poolside events. Folding glass doorways alongside the whole south aspect open this façade as much as the decks outdoors whereas sustaining clear ocean views all through the area.

See also  Peronne by La Firme

From the pool deck, two exterior stairs carry friends as much as a roof deck that covers the whole addition and features a turf-covered bocce court docket, an outsized hearth pit, and a big customized stainless-steel scorching tub. From atop the roof deck, friends take pleasure in much more sprawling ocean views.

On the decrease stage, a house fitness center and 5 visitor bed room suites look onto the backyard, and enormous sliding glass doorways to every room present simple non-public entry. Every bed room suite has built-in Baltic birch beds and an ensuite rest room.

A bridge throughout the backyard panorama was additionally added, resulting in a secluded perch on the wooded hilltop. This intimate deck incorporates one other hearth pit and hammock for stargazing.

Images courtesy of Decision: 4 Structure

Go to Decision: 4 Structure


– by Matt Watts



Tags





Gallery