A Home with a View by Martins Afonso Atelier de Design













A House with a View by Martins Afonso Atelier de Design - 2



A House with a View by Martins Afonso Atelier de Design - 3




–>


A House with a View by Martins Afonso Atelier de Design - 4



A House with a View by Martins Afonso Atelier de Design - 5



A House with a View by Martins Afonso Atelier de Design - 6




–>


A House with a View by Martins Afonso Atelier de Design - 7



A House with a View by Martins Afonso Atelier de Design - 8



A House with a View by Martins Afonso Atelier de Design - 9



A House with a View by Martins Afonso Atelier de Design - 10



A House with a View by Martins Afonso Atelier de Design - 11



A House with a View by Martins Afonso Atelier de Design - 12



A House with a View by Martins Afonso Atelier de Design - 13



A House with a View by Martins Afonso Atelier de Design - 14


Description

In the home, the dwelling house unveils by views that change with the winds and tides as a dwelling and respiratory postcard. The mission emerges by catching these moments, the place every new architectural fragment prints and dances in its context.

Firmly anchored on the seaside, on a sandhill within the south of L’île de Ré[1], this conventional home opens totally on the ocean. With a powerful setting, the problem of this renovation was to create a brand new dwelling house utilizing an growing old present construction with unimaginable potential.

“When the within invitations itself outdoors”

The homeowners wished to refurbish the home to make it extra suited to their lifestyle, extra snug, and above all, per their tastes. The mission was based mostly on an entire renovation of the home’s inside and on a redefinition of the openings within the outdoors house.

The connection between inside and out of doors areas is on the coronary heart of the mission. It is among the preliminary components which change how one views the entire inhabited house.

We’ve got thought of the indoor services to create new identities for these areas and construct privileged relationships with the skin.

This work of sequencing is outlined and underlined by the implementation of the wooden, contrasting with a mineral ground. These supplies make up the primary thread between totally different rooms in the home and guarantee continuity with the outside.

See also  Earlier than And After – This Condo Transform Contains A Pool And Rooftop Deck

This home was thought for a pair however was additionally meant to be stress-free and nice throughout household visits.

With that objective in thoughts, the comfort space on the coronary heart of the home connects the eating room, the kitchen, the lounge, and the bedrooms by an oak ribbon which provides entry to the totally different areas. The bedrooms, hidden behind the ribbon, disappear from the ascendancy of the home beforehand felt. This sense is that of a house that may simply match any way of life, due to its adaptability.

Some passages and storage are hidden, forming an integral a part of the furnishings, just like the bogs accessible from the lounge furnishings or the laundry through the key doorways hid behind mirrors in the back of the workplace.

In the identical spirit, a staircase giving entry to an additional mattress in one of many bedrooms was thought out with a set of volumes in thoughts, in Japanese steps to restrict its scope, and creating within the course of many storages under every stair.

A second staircase was applied with a picket lath railing behind which further storage is hidden.

Quite a few particulars punctuate these clear areas fabricated from strains nuanced with white, at occasions mat, satiny, and even shiny. These particulars are highlighted by such supplies as granite or brass wire or by the cautious use of oak, evidenced by the creation of sub-doors and sliding doorways, together with hole joints that make the dialogue with the unique construction extra refined.

The main bedroom represents and sums up the conceptual consequence tailored to the purchasers’ use of a restricted house. This room is a sequence of plans, views, and hidden areas beginning by the doorway, earlier than the general storage services and the bogs.

See also  Artwork House by Rob Ryan

On the middle of the bed room, the headboard sits enthroned like a sculpted stele. Behind it, we discover the massive bathe, accessible from either side, which results in an ocean view by a glass banner. A brand new layer shuts down this well-being house. A large one-block glass wall separates the bathe from the sinks. Between them is drawn a rift, like a crevice opening on a custom-made bathtub, not in contrast to a wavy ribbon draped with a mosaic of softened black marble, conferring to the house a hammam-like environment appropriate for leisure.

Different particulars intensify the areas, highlighting their use, like a theatrical manufacturing.

A smaller and extra non-public rest room, totally adorned with white mosaic shaded with mother-of-pearl, creates a peaceable environment, with an consideration to element within the curved kinds.

The central kitchen island is among the masterpieces of the home, like a sculpture fabricated from black granite and previous brass. It creates the articulation between the kitchen space, the eating space, and the dwelling space. The block anchored in the lounge furnishings lengthens into the void, standing solely due to a glass body. To focus on this placing distinction of seeing a block of stone going through the notion of lightness surprises as a lot because it impresses.

The assembling and the beveled therapies of granite that welcome the brass doorways reinforce this huge facet.

Every thing was conceived with consideration to element so that every architectural factor might discover its house. The ocean invitations itself into every room and creates a fascinating scene welcoming us to calm and contemplation.

Images by Mickaël Martins Afonso

See also  5 Peaks Lookout by Scott Edwards Structure

Go to Martins Afonso Atelier de Design


– by Matt Watts



Tags





Gallery